Ξεπέρασαν τις 850 οι αιτήσεις για την εκπαίδευση ενηλίκων

Εξασφαλίστηκαν αίθουσες στο Καρτάλειο Διδακτήριο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αιτήσεις των πολιτών του Βόλου, για συμμετοχή στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων – Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών (οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις οκτακόσιες πενήντα από αρχές Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα) και σε συνάρτηση με το γεγονός, ότι τα περισσότερα προγράμματα είναι διάρκειας 50 ωρών και η υλοποίησή τους διαρκεί τρεις μήνες, έγινε προσπάθεια εκ μέρους του Δήμου Βόλου, να διασφαλιστούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας σε σχολική μονάδα της πόλης, για να μπορούν να λειτουργούν παράλληλα περισσότερα τμήματα.

Μετά από συνεννόηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή και των μελών του Σχολικού Συμβουλίου του 1ου – 2ου ΕΠΑΛ και 5ου Γυμνασίου Βόλου, διασφαλίστηκαν αίθουσες διδασκαλίας στο Καρτάλειο Διδακτήριο Βόλου, επί των οδών Κασσαβέτη 3 και Πολυμέρη, για να υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης περισσότερων προγραμμάτων και να εξυπηρετηθούν παράλληλα οι συμπολίτες μας, το συντομότερο δυνατό.

Ήδη , από τις αρχές του μήνα υλοποιούνται από το ΚΔΒΜ Βόλου, τα εξής προγράμματα
4 τμήματα: Βασικά Ιταλικά Α1
1 τμήμα: Βασικά Γαλλικά Α1
1 τμήμα: Βασικά Αγγλικά Α1
4 τμήματα: Επεξεργασία Κειμένου Διαδίκτυο (εκ των οποίων το ένα στην Ν. Αγχίαλο)
1 τμήμα: Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
1 τμήμα: Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)
2 τμήμα: Κρατούμενοι – Υποστήριξη κρατουμένων (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου)

ενώ αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν
1 τμήμα: Βασικά Αγγλικά Α2
1 τμήμα: Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)
1 τμήμα: Βασικά Ιταλικά Α1
1 τμήμα: Εικαστικό Εργαστήρι
1 τμήμα: Δημιουργία Ιστοσελίδας
2 τμήματα: Επεξεργασία κειμένου-Διαδίκτυο

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες ανεξαρτήτως εθνικότητας, επιπέδου μόρφωσης και εργασιακής κατάστασης και είναι εντελώς δωρεάν για όλους.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης, η οποία διατίθεται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του site του Δήμου Βόλου. Απαραίτητη επίσης, είναι και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Επισημαίνεται, ότι τα προγράμματα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο γραφείο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Βόλου, (Τοπάλη 12 με Δημητριάδος, 3ος όροφος, γραφείο 4). Τηλ. 24210 97656, 658 (υπόψη κας Ράπτη και κου Χριστοδούλου), email: [email protected], [email protected] Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά 10.00 – 14.00

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.