Οι Βολιώτες έμαθαν για την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών

Μεγάλη θεωρήθηκε η ανταπόκριση των κατοίκων του Βόλου στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην παραλία, στο ύψος του πανεπιστημίου, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου, οι οποίες αφορούσαν την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE INFOCYCLE.

Οι πολίτες του Βόλου είχαν την ευκαιρία μέσα από αμφίδρομη και διαδραστική επικοινωνία να μάθουν γιατί και πώς να διαχειρίζονται με ορθό περιβαλλοντικά τρόπο τις παλιές συσκευές τους. Οι παρευρισκόμενοι με μεγάλο ενδιαφέρον επισκέφτηκαν το ειδικά διαμορφωμένο trailer που υπήρχε στο σημείο, το εσωτερικό του οποίου αναπαριστά πραγματικό χώρο σε μονάδα επεξεργασίας και παρακολούθησαν από άνθρωπο της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ τη διαδικασία απορρύπανσης των οθονών τηλεοράσεων και υπολογιστών. Οι εκπρόσωποι του προγράμματος συζήτησαν με τους πολίτες, άκουσαν τους προβληματισμούς τους και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σχετικά με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους συσκευών. Όσοι πολίτες επιθυμούσαν, έλαβαν μέρος στην κλήρωση για δύο ποδήλατα, απαντώντας σε τρεις απλές ερωτήσεις.

Στο container που υπήρχε στο σημείο οι πολίτες άφηναν τις άχρηστες συσκευές τους που ήταν για πολύ καιρό στοιβαγμένες στα νοικοκυριά. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που συγκεντρώθηκαν πήραν το δρόμο της ανακύκλωσης, βοηθώντας έτσι στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.