Οριστικό το τέλος της ΙΜΑΣ για τη Μαγνησία

Οριστικό είναι το τέλος της ΙΜΑΣ για την περιοχή της Μαγνησίας, όπως ανέφεραν στελέχη της ContiΤech από τη Γερμανία σε κυβερνητικούς παράγοντες, ότι η απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο στην περιοχή είναι τελεσίδικη και δεν μπορούν να την πάρουν πίσω και να κλείσουν ένα άλλο εργοστάσιο στον όμιλο.

Σήμερα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, έγινε τυπικά και η τελευταία ενημερωτική γενική συνέλευση, όπου παραβρέθηκαν μόλις 41 από τους 140 εργαζόμενους.
Όπως ανέφερε το μέλος της Διοίκησης του Σωματείου και της Διοίκησης του ΕΚΒ Θόδωρος Πανόπουλος, στη συνέλευση έγινε ενημέρωση για το αποτέλεσμα της επικοινωνίας, μεταξύ κυβέρνησης και του Ομίλου στη Γερμανία, όπου τονίστηκε ότι η απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο της ΙΜΑΣ στο Βόλο είναι ειλημμένη αι ότι η εταιρία δεν μπορεί να κλείσει άλλο εργοστάσιο του Ομίλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, που λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενη, το σύνολο των εργαζομένων αναμένεται να καταθέσει αιτήσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, ώστε να αποζημιωθεί με ποσό 40.000 €, που εκπνέει αύριο Τρίτη 22 Μάρτη.

Ο Σωματείο Εργαζομένων προσανατολίζεται, πιθανόν εντός της εβδομάδας να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, για τους λόγους που οδήγησαν στη νέα ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος στην περιοχή, που ήρθε με το κλείσιμο ενός εργοστασίου που δραστηριοποιούνταν για 43 χρόνια στη Μαγνησία, στην κατασκευή ιμάντων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.