Προβλήματα από τη νεροποντή στην πόλη του Βόλου

"Λιμνοθάλασσα" το κέντρο του Βόλου. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη Δημητριάδος - Γκλαβάνη σήμερα το πρωί

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη και συνεχόμενη επί 45 λεπτά περίπου νεροποντή που ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην πόλη του Βόλου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για απάντληση νερών σε 10 περιπτώσεις και σε διάφορα σημεία του Δήμου Βόλου, μεταξύ των οποίων στο Μάραθο και στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ έγινε κοπή ενός δένδρου στην ΑΓΕΤ.

Ξεχείλισε ο αγωγός της ΔΕΥΑΜΒ στη Λ.Αθηνών  στο ύψος της "Φαρίντα"
Ξεχείλισε ο αγωγός της ΔΕΥΑΜΒ στη Λ.Αθηνών στο ύψος της “Φαρίντα”. Φωτο Γιώργος Παπανικολάου.

Και καναπέδες στον Ξηριά…
Στη διάρκεια της νεροποντής, συνεργεςία του Δήμου Βόλου βρισκόταν έξω και έκαναν παρεμβάσεις, κυρίως σε φρεάτια, όπου υπήρχε πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Καντόλας δήλωσε ότι η ΔΕΥΑΜΒ είχε καθαρίσει τις προηγούμενες ημέρες διάφορα σημεία της πόλης και σήμερα το πρωί συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας προχώρησαν στον καθαρισμό του Ξηριά, στο ύψος των αθιγγάνων,
«Από το σημείο αυτό απομακρύναμε τρία φορτηγά σκουπίδια, μπάζα, μέχρι και καναπέδες!», δήλωσε ο αντιδήμαρχος που σημείωσε ότι στον καθαρισμό συμμετείχαν φορτηγά του Δήμου και ένα jcb.

Ο Δημήτρης Καντόλας σημείωσε ότι όταν σημειώνονται ισχυρές νεροποντές, γίνεται μεγάλη συγκέντρωση υδάτων στο Στρατόπεδο Γεωργούλα, στο ύψος του πρώην Κλαουδάτου και μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου και δήλωσε ότι «για την περίπτωση συγκέντρωσης υδάτων μπροστά από το Στρατόπεδο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά για τα άλλα δύο σημεία, μέσα στο επόμενο διάστημα θα συγκαλέσω σύσκεψη με την ΔΕΥΑΜΒ και τους αρμόδιους φορείς και θα προτείνω την δημιουργία αγωγού ο οποίος θα καταλήγει στη θάλασσα, προκειμένου να μην πλημμυρίζουν οι δρόμοι».

 

Βλάβη σε αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Διεύθυνση της ΔΕΥΑΜΒ “περί την 11η π.μ. της 2ας Σεπτεμβρίου 2014, παρουσιάστηκε διαρροή στον καταθλιπτικό αγωγό, ο οποίος μεταφέρει τα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ λύματα από τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης στο Αγκίστρι. Η διαρροή παρουσιάστηκε σε επαφή με την εθνική οδό Βόλου Αθηνών, απέναντι από το κέντρο Φαρίντα .
Υπήρξε άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΜΒ, έγινε εκτροπή του επεξεργασμένου και χλωριωμένου λύματος στον Ξηριά και ενημερώθηκαν σχετικά το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Διερευνάται το είδος της βλάβης, ενώ ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.