Νεαροί είναι οι δύο Βούλγαροι που κάηκαν από την πυρκαγιά (video +photos)

Τραγωδία το μεσημέρι σε παλιά ψυγεία Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου

Νεαρής ηλικίας φαίνεται ότι είναι τόσο ο νεκρός όσο και ο βαριά τραυματίας Βούλγαροι ρομά, που σήμερα το μεσημέρι βρισκόταν σε παλιές εγκαταστάσεις ψυγείων στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου ο πολυεγκαυματίας Βούλγαρος, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται σε περίπου 27 χρονών, ενώ εξακολουθεί να διαφεύγει ο τρίτος άνδρας, που μετά τη φωτιά, ελαφρά τραυματισμένος, απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τη γύρω περιοχή της Α’ ΒΙ.ΠΕ. και τον αναζητά η Αστυνομία.

Οι πυροσβέστες έψαξαν δύο φορές για εντοπισμό τυχόν άλλου εγκλωβισμένου ατόμου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ανέμεναν όλη τη νύχτα, για να κρυώσει ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου επιφάνειας 2000 τ.μ., να δουν τις παραμορφώσεις που υπάρχουν και σήμερα το πρωί να συνεχίσουν το ψάξιμο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συγγενείς του τραυματία ρομά Βούλγαρου, ο οποίος φέρει εγκαύματα στο 95% του σώματός του συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο, ωστόσο κανείς δεν μίλησε και δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει κατάθεση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, πιθανόν, διότι φοβούνταν.

Η ακριβής ηλικία του νεκρού, που εκτιμάται ότι είναι νεαρός γύρω στα 27 χρονών, θα προσδιοριστεί από την Ιατροδικαστική εξέταση, την οποία παρήγγειλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κάνει την προανάκριση για το δυστύχημα, που απασχολεί από το μεσημέρι το Πανελλήνιο.

Το χρονικό της πυρκαγιάς
Όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, όταν στις παλιές εγκαταστάσεις των Ψυγείων Παπακώστα, στο ύψος της ΜΙΣΚΟ, ξέσπασε φωτιά από άγνωστη αιτία και ακολούθησε γενική ανάφλεξη με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί που βρίσκονταν εντός να μην προλάβουν να βγουν έγκαιρα για να γλιτώσουν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Βούλγαροι φέρονται να πήγαιναν στο παλιό εργοστάσιο για να κόψουν σίδερα και να τα πουλήσουν, αλλά, για άγνωστο λόγο, πήρε φωτιά η πολυουρεθάνη με την οποία ήταν «ντυμένο» το παλιό ψυγείο, ενώ προκλήθηκε γενική ανάφλεξη πιθανόν από φιάλες ασετιλίνης που βρέθηκαν στο χώρο ή από βενζίνη που περιείχαν δύο αυτοκίνητα που βρισκόταν στο χώρο του παλιού εργοστασίου, με αποτέλεσμα να επεκταθεί αστραπιαία και ξεσπάσει μεγάλο φωτιά στο χώρο, που είναι έκτασης περίπου 2000 τ.μ.

Στο χώρο του εργοστασίου, βρέθηκαν δύο καμένα αυτοκίνητα και από την προανάκριση θα διαπιστωθεί αν ανήκαν στους Βούλγαρους ρομά που βρισκόταν στο εργοστάσιο, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων εγκλωβισμένων που βρισκόταν στο χώρο, συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα. Μάλιστα, οι πυροσβέστες έψαξαν και σε πατάρι που υπήρχε στις εγκαταστάσεις και – ευτυχώς – δεν βρήκαν άλλο εγκλωβισμένο άτομο.

Έπεσε νεκρός μπροστά στον κόσμο!
Ο νεκρός άνδρας βρισκόταν στο εργοστάσιο όταν άρχισε να καίγεται, πρόλαβε να βγει έξω τρέχοντας και έπεσε νεκρός, μπροστά στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από τα γύρω εργοστάσια και στους πυροσβέστες, που παρά το γεγονός ότι του έριξαν αφρό, δεν μπόρεσαν να τον σώσουν!

Όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο κτίριο, βρήκαν τον πολυτραυματία, που επίσης του έριξαν αφρό και τον έβγαλαν εκτός των φλεγόμενων εγκαταστάσεων, για να τον παραλάβει το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο χώρο της τραγωδίας πήγε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που ενημερώνοντας το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου δήλωσε ότι χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή και πιθανόν καταλήξει ένας ακόμη άνθρωπος και τόνισε ότι αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό περιστατικό.

Τι αντίκρισαν Πυροσβέστες και ΕΚΑΒ

Ο γιατρός του ΕΚΑΒ Βόλου Κώστας Σταμνάς.
Ο γιατρός του ΕΚΑΒ Βόλου Κώστας Σταμνάς.

Σε δήλωσή του ο γιατρός του ΕΚΑΒ Κώστας Σταμνάς τόνισε ότι το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή και ότι το ΕΚΑΒ παρέλαβε από το χώρο έναν νεκρό και έναν τραυματία με εγκαύματα στο 95% του σώματός του.

Γιώργος Βλόντζος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.
Γιώργος Βλόντζος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.

Ο επιπυραγός Γιώργος Βλόντζος, διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Β’ Βιομηχανικής Περιοχής τόνισε ότι όταν πήγαν επί τόπου τα πυροσβεστικά οχήματα είχε καταρρεύσει η στέγη του παλιού εργοστασίου, βρέθηκε ένας νεκρός και ένας πολυτραυματίας και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων εγκλωβισμένων.
Ο υποδιοικητής της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Κων. Τσίκας, δήλωσε ότι η φωτιά είχε επεκταθεί από άκρο σε άκρο του παλιού εργοστασίου, ενώ μέσα στο χώρο βρέθηκαν φιάλες ασετιλίνης, που προκαλούν έκρηξη, αν και οι ενδείξεις αναφέρουν ότι από τα πρώτα στοιχεία δεν προκλήθηκε έκρηξη.

Για την πυρκαγιά έγινε ενημέρωση στις 12.50 και επί τόπου πήγαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και 16 πυροσβέστες, που σταδιακά αυξάνονταν καθώς επί τόπου πήγαιναν ενισχύσεις από γειτονικούς νομούς.
Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, οι δυνάμεις πυρόσβεσης από άλλους νομούς αποχώρησαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων εγκλωβισμένων ανθρώπων.


 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.