Σε κλοιό των εκπαιδευτών οδηγών η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Μαγνησίας

Συμβολικός αποκλεισμός για να αρχίσουν ξανά οι εξετάσεις

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, προχώρησαν, από τις 10.30 σήμερα το πρωί, τα μέλη του Σωματείου Εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Ν. Μαγνησίας, διαμαρτυρόμενοι για τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολές οδηγών. Ζητούν δε από την Πολιτεία να πληρώσει τις υπερωρίες στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, ώστε να ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, που έχουν σταματήσει εδώ και 45 μέρες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΟΔΗΓΩΝ1
Η κινητοποίηση είχε Πανελλαδικό χαρακτήρα, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας και οι εκπαιδευτές πήγαν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, κάνοντας πορεία με τα αυτοκίνητά τους και όπως ανέφερε ο Γιώργος Γιαννουλάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν. Μαγνησίας, εδώ και δύο μήνες η Πολιτεία σταμάτησε να καταβάλει υπερωριακή απασχόληση στους υπαλλήλους εξεταστές.

Όπως εξήγησε, κακώς έγινε αυτό, διότι η Πολιτεία προπληρώνεται από παράβολα που κόβουν οι υποψήφιοι οδηγοί και μάλιστα εισπράττει περίπου 12 εκ. €, ενώ το κόστος για την πληρωμή των υπαλλήλων ανέρχεται στα μισά. «Φτάσαμε στο σημείο να κανονίζει η τρόικα αν κάποιος να δώσει εξετάσεις για δίπλωμα ή όχι…», δήλωσε ο κ. Γιαννουλάκης, που έδωσε δίκιο στους εξεταστές, λέγοντας ότι αφού δεν πληρώνονται δεν κάνουν έργο.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος γίνονται μετά τη λήξη του ωραρίου και εφόσον οι εξεταστές δεν πληρώνονται, απέχουν από τις εξετάσεις Πανελλαδικά εδώ και 45 μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επαγγελματίες που βρήκαν δουλειά και δεν μπορούν αν βγάλουν δίπλωμα (όπως από φορτηγού νταλίκας), με αποτέλεσμα να μη μπορούν να δουλέψουν, ενώ σταμάτησαν οι πιστοποιήσεις και οι δευτεροβάθμιες.
Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εξεταστές οδηγών, που στην ουσία σταμάτησαν να εργάζονται. «Βρεθήκαμε χωρίς δουλειά, τα έξοδα τρέχουν και συνάδελφοι σκέφτονται ακόμη και να κλείσουν», δήλωσε ο πρόεδρος των εκπαιδευτών οδηγών,που πρόσθεσε ότι πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα, στις ρυθμίσεις στον ΟΑΕΕ κλπ.

Στο Ν. Μαγνησίας δραστηριοποιούνται 38 σχολές οδηγών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, ενώ η κινητοποίηση και των υπαλλήλων έχει αντίκτυπο και στους υποψήφιους οδηγούς, ενώ υπάρχουν δελτία εκπαίδευσης εξέτασης που λήγουν, διότι ισχύουν για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννουλάκη, στο Ν. Μαγνησία έληξαν ήδη τέσσερα δελτία και σε μια εβδομάδα λήγουν άλλα τρία, που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι οδηγοί πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή με εξετάσεις στην οδήγηση και στα σήματα, καθώς και να πληρώσουν ξανά παράβολα και υποχρεωτικές ώρες μαθημάτων!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.