«Δόλωμα» 12.000 € στην ηλικιωμένη για να της αποσπάσουν τα χρήματα

Από το ζευγάρι αγνώστων που της πήραν 5.000 € και αναζητά η Αστυνομία

Με τη μέθοδο του «ψαρέματος» και «δόλωμα» 12.000 €, που θα έπαιρνε ο ναυτικός γιός της από επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών, κατάφερε το ζευγάρι των απατεώνων να εξαπατήσει μια 81χρονη γυναίκα, σήμερα το πρωί στο Βόλο και να της αποσπάσει ποσό 5.000 €, που έκανε ανάληψη από την τράπεζα!

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, οι δύο δράστες, πλησίασαν 81χρονη Ελληνίδα, με την πρόφαση ότι γνωρίζουν συγγενικό της πρόσωπο και την έπεισαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, προκειμένου να τακτοποιήσουν οικονομική εκκρεμότητά του.

Στη συνέχεια, την μετέφεραν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο σε τραπεζικό υποκατάστημα, απ’ όπου η 81χρονη πραγματοποίησε ανάληψη του χρηματικού ποσού των 5.000 €, το οποίο τους παρέδωσε.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, η ηλικιωμένη καθόταν στην αυλή του σπιτιού της σήμερα το πρωί, όταν την πλησίασε ένας άγνωστος άνδρας και της έπιασε κουβέντα, και όταν έμαθε ότι έναν γιό, της είπε ότι επρόκειτο να πάρει επιστροφή από ασφαλιστικές εισφορές 12.000 €, αρκεί η γυναίκα να του έδινε 400 €. Η ηλικιωμένη απάντησε ότι δεν είχε τόσα χρήματα, αλλά είχε στην τράπεζα. Τότε ο άγνωστος προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει για να κάνει ανάληψη των χρημάτων.

Η ηλικιωμένη, αναφέρουν γείτονες που πληροφορήθηκαν το γεγονός, δέχτηκε, μπήκε στο αυτοκίνητο, που οδηγούσε η γυναίκα και ο άνδρας την παρουσίασε ως συνάδελφός του από το ασφαλιστικό ταμείο και στο δρόμο της είπε ότι αν του έδινε ποσό 2.500 € ο γιός της, που είναι ναυτικός, θα έπαιρνε τα χρήματα πιο νωρίς.
Η 81χρονη γυναίκα πήγε στην τράπεζα και έκανε ανάληψη 5000 €, κάτι που αποκάλυψε στον άγνωστο, που της είπε «αν μου δώσεις όλα τα χρήματα ο γιός σου θα πάρει τις 12.000 € αύριο κιόλας»…

Ευκολόπιστη η ηλικιωμένη, έδωσε όλα τα χρήματα στο ζευγάρι υπαλλήλων, όπως νόμιζε, που τη μετέφεραν στο σπίτι της ξανά και εξαφανίστηκαν σαν κύριοι…

Προανάκριση και έρευνες για τον εντοπισμό του ζευγαριού των δραστών, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.