Χείρα συνεργασίας έτεινε ο Αχιλ. Μπέος στην αντιπολίτευση για το καλό του Βόλου (photos + video)

ΦΩΤΌ ΑΡΧΕΙΟΥ
Παρουσία πλήθους κόσμου η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Χείρα συνεργασίας έτεινε ο νέος δήμαρχος Βόλου, στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης “για το καλό της πόλης” όπως είπε, κατά την τελετή ορκωμοσίας που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Βόλου, παρουσία πλήθους κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ενώ προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς, νέοι και πρώην δήμαρχοι περιοχών της Μαγνησίας, ο διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μετά τον αγιασμό, ακολούθησε ολιγόλεπτος χαιρετισμός του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, που προσκάλεσε και τους επικεφαλής των μειοψηφιών για έναν χαιρετισμό, που όμως δεν ανταποκρίθηκαν και ακολούθησε η ορκωμοσία.
Κατά την ορκωμοσία που ακολούθησε, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου επαναλάμβανε «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου», ενώ ακολούθησαν οι υπογραφές από τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
Σημειώνεται ότι ορισμένοι σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας» και οι δύο σύμβουλοι της ΛΑΣ, έδωσαν πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο, όπως έδωσε η πλειοψηφία των συμβούλων.

Ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν θα διαψεύσει την επιθυμία και τη βούληση των Βολιωτών και, απευθυνόμενος προς τον Μητροπολίτη, του είπε «να μας δίνει ο Θεός δύναμη και υγεία, όπως και σε όλο τον κόσμο και το 2019 να μας κάνετε πάλι την τιμή να είστε σ’ αυτή την αίθουσα για να μας ορκίσετε ξανά, όχι γιατί είναι δική μας επιθυμία – που είναι – αλλά γιατί ο κόσμος είναι ο κριτής και δεν θα μας αφήσει να φύγουμε, διότι ήδη έχουμε ξεκινήσει να δείχνουμε τι θέλουμε να κάνουμε και πως θα πορευτούμε.
«Σήμερα είναι μια μέρα για τους περισσότερους από μας πρωτόγνωρη. Και η διαφορά από τις άλλες Δημοτικές Αρχές, είναι ότι εγώ προσωπικά και πολλοί σύμβουλοι περνάμε αυτή την εμπειρία για πρώτη φορά. Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη η ευθύνη», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Μήνυμα συνεργασίας
Ο δήμαρχος έδωσε μήνυμα συνεργασίας προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «θα προσπαθήσουμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να αφήσουμε όλες τις αγκυλώσεις, πολιτικές σκοπιμότητες, τα κατάλοιπα στο παρελθόν κι όλοι μαζί να κοιτάξουμε το μέλλον και την πόλη μας. Δεν μας χωρίζει τίποτα και θέλω να πιστεύω και τα μέλη της αντιπολίτευσης δε θα έχουνε πολιτικές σκοπιμότητες ή κομματικές αγκυλώσεις. Έχουμε ένα κοινό σκοπό και απλώνω το χέρι σε όλους για συνεργασία για τον τόπο».
Καταλήγοντας ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι η να Δημοτική Αρχή θα κάνει κατάθεση ψυχής, ήδη ξεκίνησε δουλειά προς την κατεύθυνση αυτή, για να υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.

«Θα είμαστε συνεργοί στο καλό»
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο του είπε ότι οι Βολιώτες τον εξέλεξαν πρώτο πολίτη αυτού του Δήμου και ανέθεσαν στον ίδιο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πέντε χρόνια το μέλλον της πόλεως και του τόπου μας.
«Είστε ενήμερος και το ξέρετε καλά. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πρόσωπό σας και ταυτόχρονα σε όλους σας. Εύχομαι και προσεύχομαι ειλικρινά να σας αξιώσει ο Θεός να σφραγίσετε με την παρουσία σας και σεις και όλοι οι σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου αυτά τα πέντε χρόνια θετικά και άξια στον τόπο μας», τόνισε.
Ο Μητροπολίτης διαβεβαίωσε ότι η Ι.Μ.Δ. θα είναι δίπλα στο Δήμο Βόλου σε κάθε προσπάθεια που θα έχει να κάνει με οτιδήποτε κοινωνικό και το έργο της αλληλεγγύης των κατοίκων αυτού του τόπου. «Θα είμαστε συνεργοί στο καλό. Γιατί πιστεύουμε ακλόνητα ότι ακρογωνιαίος λίθος για την πρόοδο, την ευημερία και την επανάκαμψη, είναι η ενότητα και η συνοχή του λαού μας», ανέφερε και ευχήθηκε υγεία και ο Θεός να ενδυναμώνει τον ίδιο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, υπήρχε μπουφές όπου οι σύμβουλοι και ο πολύς κόσμος που παραβρέθηκε μπορούσαν να απολαύσουν ένα έδεσμα.

«Ευχές της Ζέττας Μακρή»

Σε δήλωσή της στο μεταξύ με αφορμή την ορκωμοσία, η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κα Ζέττα Μακρή, αναφέρει ότι «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μου στην Αθήνα, λυπούμαι που δεν μπορώ να παραβρεθώ στις σημερινές ορκωμοσίες τόσο του νέου περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας όσο και του νέου δημοτικού συμβουλίου Βόλου. Όπως ήδη έχω δηλώσει, θα είμαστε καλοί συνεργάτες για το καλό της πόλης αλλά και της περιοχής μας ευρύτερα. Τους εύχομαι από καρδιάς καλή θητεία» .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.