Ως λιμάνι εκκίνησης για τη Regatta προτάθηκε ο Βόλος το 2016

Μετά τη συμμετοχή στο International Sail Training στην Ισπανία

Ως λιμάνι εκκίνησης για τη Regatta προτάθηκε ο Βόλος το 2016, όπως έγινε γνωστό, μετά τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της πόλης, στο International Sail Training στην Ισπανία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, «το Επιμελητήριο, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και ο Δήμος Βόλου παραβρέθηκαν στο διεθνές συνέδριο της International Sail Training & Tall Ship Races που πραγματοποιήθηκε στις 14 & 15 Νοεμβρίου στην Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσωπήθηκε από την κα. Θέκλα Καμμένου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, από τον κο. Νικόλαο Ντόκο, ενώ ο Δήμος Βόλου από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κα. Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Ο απώτερος σκοπός της συμμετοχής της αποστολής στο συνέδριο ήταν η προσπάθεια προσέλκυσης μίας επόμενης regatta, αντίστοιχης ή και καλύτερης αυτής του 2010. Η αποστολή είχε προκαθορισμένη συνάντηση με τον Chief Operations Officer της Sail Training International όπου συζητήθηκε η δυνατότητα διοργάνωσης regatta με τον Βόλο ως λιμάνι εκκίνησης ή τερματισμού στο μέλλον. Η πρόταση από πλευράς της Sail Training ήταν αρκετά συγκεκριμένη και αφορά το Βόλο ως λιμάνι εκκίνησης στο 2016 και σε regatta που θα συνδέσει το Αιγαίο και την Μαύρη Θάλασσα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, «τα μέλη της αποστολής ευχαρίστησαν την Sail Training για την πρόταση και δεσμεύθηκαν ότι θα συζητήσουν με τα συμβούλια των φορέων που εκπροσωπούν την δυνατότητα διοργάνωσης, ενώ παράλληλα θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και μία κοινή συνάντηση των φορέων για την τελική απόφαση, ούτως ώστε να δοθεί στην Sail Training International μία απάντηση.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας πιστεύει ότι η Regatta θα μπορούσε να αποτελέσει κορυφαία διοργάνωση για την πόλη & την περιοχή μας, να δώσει μεγάλη δημοσιότητα, να διοχετεύσει τουριστική κίνηση, καθώς επίσης και θα συμβάλλει στην αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων του Νομού μας πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά από την Regatta. Δεδομένου ότι οι διοργανώσεις με την σφραγίδα της Sail Training International έχουν κοινό από όλο τον κόσμο η διαφήμιση της Μαγνησίας θα είναι πολύ μεγάλη & θα έχει πολλαπλάσια οφέλη.

Μερικά ενδεικτικά στοιχεία της Sail Training International από τις Tall Ship Regattas, μόνο για το 2014, είναι οι παρακάτω αγώνες & διοργανώσεις οι οποίες έγιναν σε συνεργασία τοπικών φορέων με την Sail Training International:
• The SCF Black Sea Tall Ships Regatta
• The Tall Ships Races 2014
• The Falmouth-Royal Greenwich Regatta 2014
Τα 6 σημεία κλειδιά και στοιχεία των διοργανώσεων το 2014 έχουν ως εξής:
1. Τα παραπάνω events παρακολούθησαν πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες.
2. Τα 10 λιμάνια που φιλοξένησαν τα events τα επισκεφτήκανε περίπου 4382000 επισκέπτες όλων των ηλικιών και χωρών. Πιο συγκεκριμένα:
• Η SCF Black Sea Tall Ships Regatta τον Απρίλιο & Μάιο προσέλκυσε περίπου 1361000 επισκέπτες συνολικά.
• Η Tall Ships Races 2014 τον Ιούλιο & Αύγουστο προσέλκυσε περίπου 1,675,000 άτομα τα οποία επισκέφτηκαν όλα τα λιμάνια.
• Η Falmouth-Royal Greenwich Regatta 2014 τον Αύγουστο & Σεπτέμβριο προσέλκυσε attracted 230,000 επισκέπτες στο Falmouth της Αγγλίας και 1,116,000 επισκέπτες στο Royal Greenwich του Λονδίνου.
3. Πάνω από 150 πλοία διαφόρων κατηγοριών πήραν μέρος και στα 3 γεγονότα.:
Η SCF Black Sea Tall Ships Regatta τον Απρίλιο & Μάιο είχε 29 πλοία τα οποία επισκέφτηκαν την Βάρνα στη Βουλγαρία, το Novorrssiysk & Sochi της Ρωσίας και την Κωστάντζα της Ρουμανίας.
Η Tall Ships Races 2014 είχε 78 πλοία τα οποία επισκέφτηκαν τις πόλεις, λιμάνια και περιοχές των Harlingen της Ολλανδίας, Fredrikstad and Bergen της Νορβηγίας και Esbjerg της Δανίας.
• Η Falmouth-Royal Greenwich Regatta 2014 τον Αύγουστο & Σεπτέμβριο είχε συμμετοχή 44 πλοίων στα λιμάνια και πόλεις του Falmouth και Royal Greenwich.
4. Πάνω από 1000 διεθνή ΜΜΕ κάλυψαν, μετέφεραν και αρθρογράφησαν τα εν λόγω γεγονότα και κατ΄επέκταση τις πόλεις και περιοχές αυτών. Πάνω από 1000 δημοσιογράφοι, μέσα μαζικής ενημέρωσης, φωτογράφοι αλλά και περιοδικά, websites, bloggers κάλυψαν τα γεγονότα, ενώ πάνω από 175000 διαφορετικά άρθρα και χιλιάδες φωτογραφίες και εικόνες από τις εκδηλώσεις εστάλησαν σε όλον τον κόσμο.
5. Το αντίστοιχο ποσό διαφήμισης εάν είχε πληρωθεί θα αντιστοιχούσε στο ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ. Η αναγνωσιμότητα του γεγονότος πριν και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και των εικόνων που θα ταξιδέψουν στο διαδίκτυο , θα προσδώσουν αναγνωσιμότητα στο γεγονός, μεγάλη αξία στην διοργάνωση, αλλά και στο λιμάνι και την πόλη που το φιλοξενεί.
6. Πάνω από 9,000 άτομα απόλαυσαν τις διοργανώσεις και πήραν μέρος στην εμπειρία της STI. Πιο συγκεκριμένα 9115 νέοι με την βοήθεια των πληρωμάτων εκπαιδεύτηκαν και γνώρισαν την εμπειρία της Sail Training, καθώς μέσα από αυτήν εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές συνεργασίας, ηγεσίας και επιχειρηματικότητας.
7. Δημιουργήθηκαν πάνω 67000 νέοι Facebook fans, το οποίο βάζει τα λιμάνια λόγω του γεγονότος στον παγκόσμιο χάρτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.