Αντίθετοι παραμένουν οι έμποροι στη λειτουργία παζαριού

Πιλοτικό πρόγραμμα επιβράβευσης από 50 καταστηματάρχες

Πιλοτικό πρόγραμμα επιβράβευσης θα εφαρμοστεί για τους καταναλωτές, από 50 καταστηματάρχες, όπως γνωστοποίησε και επίσημα ο ΕΣΒ.
Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, όπου εκτός του Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού και του Προϋπολογισμού που ορίζονται από το καταστατικό, συζητήθηκαν και άλλα θέματα.
Όπως αναφέρεται, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου είναι αντίθετος στη διοργάνωση του παζαριού καθώς αποτελεί έναν αναχρονιστικό θεσμό, ο οποίος είχε δημιουργηθεί για να εξυπηρετεί καταναλωτικές ανάγκες όταν δεν υπήρχαν οργανωμένες αγορές. Στις μέρες μας, όπου πραγματοποιούνται ακόμα παζάρια, αποδεδειγμένα παρατηρούνται φαινόμενα έντονης φοροδιαφυγής και τα όποια χρήματα από την δραστηριότητα αυτή φεύγουν σε άλλες περιοχές. Ο Σύλλογος είναι θετικός στον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του παζαριού, ομόφωνα όμως αντιδρά σε κάθε εμπορική δραστηριότητα του. Για το θέμα του παζαριού, η Διοίκηση του Συλλόγου έχει ζητήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλου για να ενημερωθεί και θέσει τις απόψεις της».
Όπως τονίζεται επίσης, «στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων. Η συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών έχει ξεκινήσει και θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα. Επιπρόσθετα, ο Σύλλογος έχει ήδη δημιουργήσει για τους καταναλωτές-πελάτες ένα πρόγραμμα όπου με κάθε αγορά τους από κατάστημα-μέλος του Συλλόγου θα κερδίζει πόντους και θα ανταμείβεται με δελεαστικές εκπτώσεις και προσφορές. Προϋπόθεση για τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Επιβράβευσης Πελατών» είναι να είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και να έχουν internet στην επιχείρησή τους. Το Πρόγραμμα πιλοτικά θα υλοποιηθεί από 50 καταστήματα’.
Τέλος, «η πλειοψηφία των συναδέλφων αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα καθώς αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του προς τον ασφαλιστικό φορέα του. Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει πολλές φορές καταθέσει τις θέσεις του προς κάθε υπεύθυνο φορέα για την λύση αυτή του μεγάλου προβλήματος. Η κατάργηση του ΚΕΑΟ, η επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κλάσης, οι 100 δόσεις και κυρίως το πάγωμα και η κεφαλοποίηση των οφειλών πιστεύουμε ότι θα δώσουν μια ανάσα και θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.