Αχ. Μπέος: «Υπηρετούμε τον πολίτη με ποιοτικά και ασφαλή έργα»

Φωτογραφία από την ημέρα παραλαβής της σήραγγας του Περιφερειακού

Το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα υπηρετήσει τις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας, συνολικά, σε έργα και υπηρεσίες, με ποιότητα και ασφάλεια και δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από το στόχο αυτό, με οποιοδήποτε κόστος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου «δεν θέλαμε τη σημερινή ημέρα, που την καρδιά όλων μας βαραίνει η τραγωδία με τον τραγικό και άδικο χαμό τριών νέων ανθρώπων, να εμπλακούμε σε αντιδικίες με στοιχεία πολιτικής ή και μικροπολιτικής, αλλά δυστυχώς η τακτική ορισμένων εκεί μας οδηγεί».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση δεν είναι δουλειά της Δημοτικής Αρχής να επιρρίπτει ευθύνες για λάθη, αστοχίες ή παραλείψεις, αλλά έρχεται για να υπηρετήσει τις ανάγκες του πολίτη και της κοινωνίας, συνολικά, σε έργα και υπηρεσίες, με ποιότητα και ασφάλεια.

«Πεποίθησή μας, αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη, είναι να απευθυνόμαστε με τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς ωραιοποιήσεις και αποπροσανατολισμούς, και σε κάθε περίπτωση με πλήρη ανάληψη των ευθυνών μας έναντι των πολιτών. Βούλησή μας είναι να μην υπάρξουν στη θητεία μας «εγκλήματα» όπως ο δρόμος Βόλου – Βελεστίνου ή το τμήμα του Περιφερειακού Λαρίσης – Γορίτσας και γι αυτό θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τονίζει η νέα Δημοτική Αρχή, επιθυμούμε τη συνεργασία με κάθε συναρμόδιο φορέα, σε ένα πλαίσιο αξιοπιστίας, χωρίς εκπτώσεις από κοινά παραδεκτές αρχές και αξίες και χωρίς πλειστηριασμούς σε δήθεν ενδιαφέρον και «θυσίες» για έργα αμφίβολης λειτουργικότητας ή και επικίνδυνα.

Καταλήγοντας, η νέα Δημοτική Αρχή διερωτάται γιατί όσοι την τοποθετούν απέναντί τους για την άρνησή της να παραλάβει ένα έργο που σχεδίασαν, κατασκεύασαν και επέβλεψαν άλλοι, όταν όλοι συμφωνούν ότι παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, πολλά εκ των οποίων αφορούν και την ασφάλεια των χρηστών του. Τονίζει δε ότι θα δεχτεί προτάσεις έστω κι αν υποβληθούν γραπτώς, αρκεί να είναι πειστικές και να διασφαλίζουν τον κοινό στόχο που είναι η προστασία και η σωστή εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πολίτη.

Σε «υστερόγραφο» της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «όσοι υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν το σάπιο πολιτικό σύστημα είναι φυσικό να περιμένουν από μας πολιτικές «απαντήσεις». Ζητούμε συγγνώμη αλλά εμείς δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε αυτό το σύστημα. Εμείς μιλούμε τη γλώσσα του πολίτη, για τις ανάγκες του οποίου αγωνιζόμαστε και μόνο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.