Γ. Πετράκος, Ζ. Μαμούρης και Ι. Κουτεντάκης οι υποψήφιοι πρυτάνεις του Π.Θ.

Από αριστερά οι καθηγητές Γιώργος Πετράκος, Ζήσης Μαμούρης και Ιωάννης Κουτεντάκης.

Οι καθηγητές Γιώργος Πετράκος (Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης), Ζήσης Μαμούρης (Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας) και Ιωάννης Κουτεντάκης (ΤΕΦΑΑ), θα είναι οι υποψήφιοι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Διοίκησης που συνεδρίασε απόψε, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν την Τετάρτη 9 Ιουλίου.

Το συμβούλιο Διοίκησης έκρινε ότι οι τρεις που επελέγησαν είναι ικανότεροι από τους έξι συνολικά υποψήφιους, ενώ αποκλείστηκε ο Ινδός καθηγητής Lalit Kumar Sagar (καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιμαλαΐων) που είχε θέσει υποψηφιότητα για τυπικούς λόγους, καθώς δεν έχει την Ελληνική υπηκοότητα και δεν γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τους τρεις υποψηφίους, ενδιαφέρον για τη θέση του πρύτανη είχαν εκδηλώσει οι καθηγητές Αντώνιος Γιαννακόπουλος, Βύρων Κοτζαμάνης και Χρήστος Κόλλιας.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα γίνει ανοιχτή ακρόαση των υποψηφίων προς τους καθηγητές, που την Τετάρτη θα κληθούν να αναδείξουν νέο πρύτανη στη Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί αίτημα του πρύτανη του Π.Θ. Ιωάννη Μεσσήνη για ακύρωση των πρυτανικών εκλογών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.