Δήμος Βόλου: Το υπουργείο ζητά ποσό 590.000 € για προνοιακά επιδόματα! (video)

Το γεγονός ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν έστειλε στο υπουργείο Υγείας ποσό 590.000 € για τα προνοιακά επιδόματα, που έπρεπε να έχουν επιστραφεί, αλλά πήγαν σε άλλες υποχρεώσεις, οπότε η Δημοτική Αρχή καλείται να τα πληρώσει, επισήμανε στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος. Η ενημέρωσή του συνοδεύτηκε από σκληρή κόντρα με τον πρώην δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη.

Ο δήμαρχος επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και δήλωσε, απαντώντας στον πρώην δήμαρχο που είχε δηλώσει ότι νιώθει θιγμένος ότι τον προκαλεί συνεχώς, δηλώνοντας ότι «γι’ αυτό σηκώνουμε το γάντι στις προκλήσεις σας».

Όπως του ανέφερε «μιλήσατε για το ΕΣΠΑ και για μια τελευταία ευκαιρία της πόλης. Εγώ δεν είμαι ιδιοκτήτης εφημερίδας και δεν έχω δυνατότητα όποτε θέλω να δίνω τρισέλιδες συνεντεύξεις. Εσείς μιλήσατε για έργα 100 εκ. € και δε μιλάτε για επτά έργα ουσίας τι πρέπει να κάνουμε. Μας είπατε ότι αφήσατε τον Δήμο με χρέη 4-5 εκ. € και τον αφήσατε με 30 εκ. € συν τα 9 εκ. € της ΕΡΓΗΛ».

Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος έπρεπε έπρεπε να επιστρέψει ποσό 590.000 €, από προνοιακά επιδόματα, στο Υπουργείο Υγείας που δεν χρησιμοποιήθηκαν «τα οποία όμως δεν επεστράφησαν και χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς, με αποτέλεσμα η σημερινή Δημοτική Αρχή να καλείται να τα πληρώσει».

«Μη λέτε ότι παραδώσατε έναν Δήμο πρότυπο και χωρίς προβλήματα» τόνισε ο κ. Μπέος και πρόσθεσε «Εμείς παραδώσαμε ένα έργο την είσοδο του λιμένα σε επτά μέρες. Τρία χρόνια περίμενε το έργο και δεν δώσατε μια λύση. Δεν μπορείτε να κάνετε δηλώσεις εσείς που δεν παραδώσατε τίποτα», ανέφερε.

«Ποτέ δεν έκανα παρέμβαση στα ΜΜΕ»
Ο Πάνος Σκοτινιώτης κατηγόρησε τον Αχιλλέα Μπέο ότι χρησιμοποιεί μεθοδολογικό εργαλείο και χωρίζει την ιστορία του Βόλου μέχρι τέλος του Αυγούστου 2014 και κάνει λόγο για μια νέα εποχή, ενώ χρεώνει στην απελθούσα Δημοτική Αρχή, ότι κακό έχει γίνει.
«Είναι βολικό το εργαλείο αυτό, διότι αυτά τα 40 χρόνια έγιναν πολλά καλά και πολλά στραβά. Πέρασαν εποχές με ζηλευτή ανάπτυξη και όλα αυτά έγιναν από κάποιους ανθρώπους που εγώ έχω μικρό μερίδιο γιατί ήμουν 3 – 3,5χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας. Τόνισε δε ότι στον πρώτο Καλλικρατικό Δήμο έπεσαν όλες οι παθογένειες δεκαετιών σε ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον.

«Εμείς όταν ξεκινήσαμε διαχειριστήκαμε δύσκολες υποθέσεις με απίστευτη διακριτικότητα χωρίς να θίξουμε και χωρίς επικοινωνιακά σόου. Όλες οι υποθέσεις αντιμετωπίστηκαν θεσμικά και έχουν σταλεί στην Εισαγγελία. Προσπαθήσαμε με σοβαρό πολιτικό κόστος να μην κάνουμε πράγματα που θα τραυμάτιζαν τη λειτουργία της πόλης. Διαχειριστήκαμε κι άλλες καταστάσεις της μεγάλης έξαρσης κινητοποιήσεων, των καταλήψεων, των πυρπολήσεων, των συνεχών εφόδων», δήλωσε ο Π. Σκοτινιώτης, που πρόσθεσε ότι ποτέ δεν έκανε παρέμβαση στα ΜΜΕ και δεν κατέφυγε σε ευτελισμένα τρικ και δεν έκανε σύμπραξη με κανέναν.

Ο πρώην δήμαρχος κάλεσε τον Αχιλλέα Μπέο να στείλει ότι βρει εκεί που πρέπει, αλλά να σταματήσει να διαχέει σκιά. Τόνισε δε ότι δεν έχει πρόθεση να καλύψει κανέναν και δεν δέχεται καμία μομφή ή υπαινιγμό, ενώ διαμαρτυρήθηκε για τη συστηματική απαξίωση των μειοψηφιών και των εργαζομένων.

Τέλος, απαντώντας στο ζήτημα των μελετών, τόνισε ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μόνο μια μελέτη ανέθεσε, «γονάτισε» τις Τεχνικές Υπηρεσίες και έδωσε μαθήματα σ’ αυτά τα θέματα. Ζήτησε τέλος να υπάρξει κλίμα ελάχιστης συνεννόησης και όχι τεχνητής έντασης και πόλωσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.