Διπλή εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για το Νερό σε Δράκεια και Πορταριά

Ντοκιμαντέρ «ΣΤΑΓΩΝΕΣ» και «Καραγκιόζης Χλωριωτής»

Διπλή εκδήλωση, με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, οργανώνει την Κυριακή 27 Ιουλίου στη Δράκεια και στην Πορταριά η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για την ιδιωτικοποίηση, τη χλωρίωση, την απαξίωση των ΔΕΥΑ, τη διαχείριση του νερού γενικότερα και το κίνημα που αναπτύσσεται και μεγαλώνει στην Ελλάδα. Πριν την έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται μια ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις κυρίως στα τοπικά ζητήματα του νερού αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη Δράκεια, στις 8.30 μ.μ. θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για το νερό της Νέλλης Ψαρρού «ΣΤΑΓΩΝΕΣ», όπου εκφράζουν την άποψή τους για την ιδιωτικοποίηση, τα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με νερό, τη μόλυνση με χημικά απόβλητα, την χλωρίωση και τον μύθο των χαμένων νερών, καθηγητές πανεπιστημίων, σχετικοί επιστήμονες και ενεργοί στο κίνημα πολίτες.

Επίσης, στην Πορταριά, στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί η υπόθεση του νερού μέσα από την τέχνη του κινηματόγραφου και του θεάτρου σκιών, μέσα από την παράσταση “Ο Καραγκιόζης Χλωριωτής”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.