Εθελοντισμός, πολιτιστική ιστορία και δουλειά, τα «ατού» του Βόλου

Για την υποψηφιότητα της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», σύμφωνα με την Μαρίτα Παπαρίζου

Εθελοντισμός, πολιτιστική ιστορία και δουλειά, φαίνεται πως είναι τα «ατού» του Βόλου, για την υποψηφιότητα του τίτλου της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», σύμφωνα με όσα δήλωσε η Καλλιτεχνικής Διευθύντρια της Επιτροπής Διεκδίκησης Μαρίτα Παπαρίζου.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Ράδιο-Ένα 102,5» η γνωστή mezzo soprano, «ένα από τα μεγαλύτερα ατού όλης της Μαγνησίας, είναι ο εθελοντισμός διότι εμείς δεν έχουμε χρήματα σαν υποψηφιότητα. Πατάμε στο γεγονός, ότι η πόλη δεν μπορεί, δεν έχει χρήματα, έχει όμως ένα τεράστιο πολιτιστικό πλούτο, ο οποίος είχε μαραζώσει και αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να τον ξαναζωντανέψουμε. Στατιστικά μου είπε ο κ. Αγοραστός ότι είμαστε η Νο1 πόλη στον εθελοντισμό στην Ελλάδα».
Ως επιτυχία χαρακτήρισε την επανασύσταση της Συμφωνικής η κα Παπαρίζου, τονίζοντας ότι «ευελπιστούμε να την έχουμε από εδώ και εμπρός συνεχώς, σε μόνιμες βάσεις διότι είναι μια από τις καλύτερες ορχήστρες που υπάρχουν. Είναι εξαγώγιμο είδος, μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους καλλιτέχνες στην Ελλάδα, αλλά να φύγει και στο εξωτερικό με πάρα πολύ καλή επίδοση».

Θετικός και ο δήμαρχος

Αναφορικά με το πώς βλέπει την εξέλιξη ο δήμαρχος Βόλου, η κα Παπαρίζου τόνισε ότι το βλέπει πάρα πολύ θετικά. «Η πολιτιστική πρωτεύουσα και η υποψηφιότητα είναι άχρωμη. Δεν έχει καμία ουσιαστικά κομματική απόχρωση. Ούτε πολιτική. Εγώ βλέπω τον Δήμαρχο, δεν θέλω να βλέπω κανέναν συγκεκριμένο Δήμαρχο, γιατί δεν είναι η δουλειά της πολιτιστικής αυτή. Παρόλο αυτά, μας έχει αφήσει να κάνουμε αυτό που γνωρίζουμε. Συγκεκριμένα μου έχει πει «εσείς γνωρίζετε, εσείς πράττετε».
Αναφέροντας τις προοπτικές, για την επιτυχία, υποστήριξε, ότι «θα προσπαθήσουμε με τα δικά μας όπλα, την πλούσια, πολιτιστική κληρονομιά μας, την ιδιαιτερότητά μας αρχιτεκτονικά .Είναι points, που θα πατήσουμε εμείς στον φάκελο, τη συνέχεια των γκρεμισμένων θεσμών και την ίδρυση καινούργιων για να αξιοποιήσουμε την πόλη και ολόκληρη την περιοχή».

Πρώτο καλό δείγμα του Β. Παπαθανασίου

Η κα Παπαρίζου, δήλωσε παράλληλα, ότι «υπήρχαν διάφορα ζητήματα και προβλήματα, ειδικά με τον κ. Παπαθανασίου. Εγώ έχω βάλει μπροστά τον εαυτό μου τον ίδιο, για να μπορέσω να εξομαλύνω την κατάσταση, με τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Αποτέλεσμα, για πρώτο καλό δείγμα έχουμε την παραχώρηση των δικαιωμάτων κάποιων κομματιών που θα ακουστούν στην εκδήλωση».
Σύμφωνα με την ίδια, «θέλουμε να ξαναφροντίσουμε την ακτινοβολία της πόλης, θέλουμε να προσέξουμε την αύξηση του τουρισμό, να κάνουμε ευρωπαϊκές ανταλλαγές, κοινωνική ενσωμάτωση, δηλαδή όλα αυτά είναι στοιχεία τα οποία δημιουργούνται από την πολιτιστική».
Όπως τόνισε, «στην αρχή υπήρχε αρνητισμός. Τώρα μας λένε «ξέρετε να κάνετε την δουλειά σας, και κάντε την». Εγώ το εκτιμώ αυτό» και συνέχισε λέγοντας ότι «αισθάνομαι ότι ξυπνάμε ένα γίγαντα. Εγώ έχω πεισμώσει πάρα πολύ, θέλω εκτός της συμφωνικής να έχουμε το θέατρό μας, να έχουμε τα αρχαία θέατρα». Αναφερόμενη στα οικονομικά, δήλωσε ότι «ο Δήμος έχει ένα μπάτζετ για τα πολιτιστικά. Επίσης η περιφέρεια θα δώσει κάποια χρήματα, επίσης το Υπουργείο κάποια χρήματα, δεν ξέρουμε το ακριβές ποσό. Εμείς λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε; Πώς πρέπει να βρούμε την λύση; Μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για τα οποία κινούμαστε ήδη. Ευτυχώς έχω πολύ καλούς συμβούλους».

Όπως αποκάλυψε τέλος, «προσπαθούμε να στήσουμε μια δεύτερη εκδήλωση , για δημοσιογράφους και ανθρώπους του Τύπου και ας μη ξεχνάμε ότι έχουμε τρεις διαφορετικές ορχήστρες οι οποίες ξεχωρίζουν σε διαφορετικό είδος μουσικής. Είναι η Εστουδιαντίνα , η Συμφωνική και η Φιλαρμονική».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.