ΕΚΒ: Μαζική η άνοδος συνδικαλιστών στη ΔΕΘ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΒΣύνθημα για μαζική άνοδο των συνδικαλιστών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, έδωσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που6 συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου, που θα είναι και η απαρχή μιας δύσκολης αγωνιστικής χρονιάς, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις για το εργατικό κίνημα.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θανάσης Παπαδημόπουλος τόνισε ότι κάθε χρόνο το ΕΚΒ συμμετέχει στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσε για μαζική άνοδο με λεωφορεία που θα ναυλώσει το ΕΚΒ και θα ξεκινήσουν για τη συμπρωτεύουσα στις 2.30 το μεσημέρι (Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου) από το Δημαρχείο Βόλου.
Ο κ. Παπαδημόπουλος κάλεσε τους συνδικαλιστές επί τέλους να εγκαταλείψουν τον καναπέ και να βγουν στο δρόμο, καθώς τα πρα΄γματα μόνο ρόδινα δεν είναι και οδεύουμε ολοταχώς προς την κατάργηση των συμβάσεων εργασίας.

Επίσης έθεσε θέμα δημοκρατίας, καθώς οι κυβερνώντες σκοπεύουν να «βάλουν χέρι» στο νόμο 1264 που αφορά το θέμα του συνδικαλισμού και των ελευθεριών. Προειδοποίησε δε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης και κάλεσε τους συνειδητοποιημένους συνδικαλιστές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα να, με αφετηρία την κινητοποίηση της ΔΕΘ, να είναι έτοιμοι και για μελλοντικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.
Ο κ. Παπαδημόπουλος αναφέρθηκε στην απλήρωτη εργασία που γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα, τόσο από μικρές όσο και από μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και σε απόφαση δικαστηρίου που δικαίωσε εργαζόμενους σε ιδιωτική κλινική μετά την προσφυγή τους.

Ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου κάλεσε τους εργαζόμενους με τη μαζική τους παρουσία στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ να δώσουν μήνυμα ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο, λέγοντας ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι υπόλογοι απέναντι στη νέα γενιά. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων, τόνισε ότι οι προκλητικές συμπεριφορές ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης συνεχίζονται και ζήτησε να μπουν κόκκινες γραμμές.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Κώστας Στεργίου τόνισε ότι έρχονται πολύ σοβαρά ζητήματα όπως η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, η μείωση των συντάξεων και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χαρακτήρισε παγίδα το εγγυημένο εισόδημα και τόνισε ότι προωθούνται οι ομαδικές απολύσεις, καταργούνται οι τριετίες και μπαίνουν εμπόδια στις αποφάσεις των συνδικάτων για κινητοποιήσεις. Χαρακτήρισε δε ως διέξοδο την πλήρη σύγκρουση με το πολιτικό σύστημα, την αστική εξουσία και την εργοδοσία, για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία. Τόνισε δε ότι και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση της Πλατείας Αριστοτέλους.
Τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου Βόλου χαιρέτισαν τη μαζική συμμετοχή στη συνέλευση των εργαζομένων στην ΙΜΑΣ και δήλωσαν ότι θα βρίσκονται στο πλάι τους, σε όποια απόφαση κι αν λάβουν, με αφορμή την πρόταση της εταιρίας για εκ περιτροπής εργασία και την καταστρατήγηση της επιχειρησιακής σύμβασης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.