Επιδρομή από εκατομμύρια κάμπιες στην περιοχή της Αγριάς

Επιδρομή πολλών εκατομμυρίων καμπιών δέχεται από την προηγούμενη Πέμπτη η περιοχή του Πηλίου και η Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας, θα στείλει έγγραφο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να ζητήσει χρηματοδότηση, ώστε να αντιμετωπιστεί το έντονο φαινόμενο, που εκτιμάται ότι οφείλεται στην αυξημένη υγρασία.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, το πρόβλημα με τις κάμπιες, εντοπίστηκε από τις 21 Μαΐου και εκτείνεται από την περιοχή της Αλυκόπετρας Πηλίου μέχρι και πάνω από την Αγριά, ενώ τόνισε ότι κάθε χρόνο υπάρχει πρόβλημα, αλλά φέτος με την αυξημένη υγρασία, έγινε ακόμη μεγαλύτερο.

Όπως ανέφερε η κα Κολυνδρίνη, σήμερα θα σταλεί επιστολή στο υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και αγροτικής ανάπτυξης, που θα ενημερώνει για την ιδιαιτερότητα του προβλήματος και θα ζητηθεί χρηματοδότηση για να γίνουν κατασταλτικές ενέργειες, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο.

Ήδη η αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε περιοχές που έχουν πρόβλημα με γεωπόνους και έγινε συλλογή δειγμάτων, που απεστάλησαν στο «Μπενάκειο» εργαστήριο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντας, για να διαπιστωθεί για τι είδος κάμπιας πρόκειται.

Η κα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι οι κάμπιες μπορεί να έφτασαν σε καλλιέργειες και κήπους, ωστόσο δεν έχουν φάει φυτά, ενώ τόνισε ότι μετά τα αποτελέσματα του Μπενάκειου οι γεωπόνοι θα συστήσουν στον κόσμο με τι να ψεκάσει, για να περιοριστεί το πρόβλημα, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.