Η Βιολέτα Καντόλα αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Με σημερινή απόφαση του δημάρχου Βόλου

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ακούγονταν τελευταία ότι η Βιολέτα Καντόλα, δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας και κόρη του πρώην αντιδημάρχου Δημ. Καντόλα, που τέθηκε σε αργία, θα είναι η νέα αντιδήμαρχος Καθαριότητας, όπως προκύπτει με σημερινή απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου.

Στην απόφαση του δημάρχου Βόλου, που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», αναφέρεται ότι «ανακαλούμε τον ορισμό του δημοτικού συμβούλου κ. Δημητρίου Καντόλα ως αντιδημάρχου Καθαριότητας, λόγω θέσης του σε αργία, δυνάμει της αριθ. πρωτ. 1999/22-7-2015 απόφασης Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 136 Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 22 Ν. 4257/2014.

Σε αντικατάσταση του κ. Δημητρίου Καντόλα, ορίζουμε ως αντιδήμαρχο Καθαριότητας- Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας από την έκδοση της παρούσας και για το υπόλοιπο της θητείας αντιδημάρχων, που καθορίστηκε με την αριθ. πρωτ. 96849/1-9-2014 απόφασή μας (ΑΔΑ 6Η0ΚΩ96-Ο2Φ), ήτοι έως και 28-2- 2017, την δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Βιολέτα Καντόλα του Δημητρίου».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση στην κα Καντόλα μεταβιβάζονται οι εξής αρμοδιότητες: 1. Την εποπτεία και ευθύνη της λειτουργίας των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας. 2. Το συντονισμό, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους αντιδημάρχους, όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με την καθημερινότητα του πολίτη (καθαριότητα, συντήρηση, ηλεκτροφωτισμός κλπ). 3. Τα καθήκοντα ληξιάρχου Αισωνίας, τα οποία θα ασκεί σε περίπτωση αναπλήρωσης του ληξιάρχου. 4. Την υπογραφή των βεβαιώσεων καταγωγής των δημοτών της Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας. 5. Τη μέριμνα και ευθύνη για τον καθαρισμό των χειμάρρων και των προαστιακών χώρων. 6. Την αρμοδιότητα χειρισμού των θεμάτων που αφορούν τη συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων. 7. Την υπογραφή των αποφάσεων επιβολής προστίμων, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου. 8. Την αρμοδιότητα να ενεργεί για λογαριασμό του Δήμου Βόλου τις συναλλαγές με το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ό,τι αφορά διαδικασίες προμήθειας Μηχανημάτων Έργου. 9. Την αρμοδιότητα να ενεργεί για λογαριασμό του Δήμου Βόλου τις συναλλαγές με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών σε ό,τι αφορά διαδικασίες προμήθειας ή μεταβίβασης επιβατικών Ι.Χ. και φορτηγών αυτοκινήτων. 10. Την υπογραφή εγγράφων των τομέων των αρμοδιοτήτων της. 11. Την υπογραφή των αδειών των προϊσταμένων των Διευθύνσεων αρμοδιότητάς της. 12. Την αρμοδιότητα και την ευθύνη της υποβολής προτάσεων για την καλύτερη οργάνωση, τη βελτίωση της λειτουργίας και τη στελέχωση των υπηρεσιών των αρμοδιοτήτων της. 13. Την αρμοδιότητα να διεκπεραιώνει ειδικά θέματα που θα ανατίθενται σ’ αυτήν εκ μέρους του Δημάρχου.

Παραμένει σύμβουλος
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Καντόλας, που τέθηκε σε αργία, την περασμένη Τρίτη, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, λόγω αμετάκλητης παραπομπής του για κακούργημα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την επιβολή περιοριστικών μέτρων και μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης. Ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας κατηγορείται, είχε δώσει χρήματα σε εργολάβο για έργα που φέρεται ότι έγιναν, ενώ δεν ήταν ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα 2010 του τότε Δήμου Αισωνίας, ενώ εντοπίστηκαν διάφορες παρατυπίες στις διαδικασίες παραλαβής των έργων και ελλείψεις στα παραστατικά των ενταλμάτων.
Ο Δημ. Καντόλας, δεν χάνει την ιδιότητά του από δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, αλλά δεν έχει δικαίωμα ψήφου, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.