Κόντρας συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΔΕΥΑΜΒ

Από τη συνέχιση της κόντρας μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Επιχείρησης Κώστα Γαργάλα, στο θέμα του καθορισμού τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης, χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ενώ ο δήμαρχος τόνισε ότι με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, εξετάζεται η κατάθεση πρότασης για να μην κόβεται το νερό σε άνεργους και αποδεδειγμένα ειδικές περιπτώσεις οικονομικά αδύναμων πολιτών.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, υπενθύμισε ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ του αφαιρέθηκε το δικαίωμα τοποθέτησης, με τον δήμαρχο να επαναλαμβάνει ότι ο σύμβουλος «όσο έχει τη συγκεκριμένη αρρωστημένη νοοτροπία δε θα παίρνει απαντήσεις από πολιτικά, αλλά θα του απαντούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος «εμείς σας έχουμε συνδεδεμένους με Κάιρο… και θα απαντάμε σε σοβαρά θέματα».

Ο κ. Γαργάλας δήλωσε ότι αντιπαρέρχεται τις συνοικιακές εκφράσεις του δημάρχου και εκτίμησε ότι όλα έγιναν χωρίς αναλογιστική μελέτη, για να του ανταπαντήσει ο δήμαρχος «επειδή είσαι μηχανικός δεν σημαίνει ότι είσαι παντός επιστητού». Ο κ. Γαργάλας υποστήριξε δεν υπήρξε αναλογιστική μελέτη, για τη μείωση της χρέωσης που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να παίρνει απαντήσεις μετά την ψηφοφορία, ενός θέματος. «Ή θα σεβαστούμε ο ένας τον άλλον ή δεν μπορούμε χαΐρι να κάνουμε. Η δική μας η στάση είναι θετική προς μια τέτοια κατεύθυνση, αλλά απαιτούμε σεβασμό. Αν δεν κατανοείτε κάτι δείξτε ανοχή τουλάχιστον», τόνισε.

Ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Πάνος Σκοτινιώτης, διευκρίνισε ότι η τιμή των 0,40ευρώ/m3 λύματος, προέκυψε από μελέτη που έκανε η υπηρεσία και αφορά στη συμμετοχή του Δήμου Ρ. Φεραίου στην αναβάθμιση εξοπλισμού του βιολογικού καθαρισμού.

«Δεν θα κόβεται ποτέ το νερό»
Πρόθεση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, είναι να καταθέσει πρόταση σύμφωνα με την οποία, δε θα κόβεται το νερό σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιχείρησης Αχιλλέας Μπέος, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπου ήρθε προς έγκριση απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, σχετικά με τον διακανονισμό ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι σύντομα, με την έγκριση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η Διοίκηση θα φέρει πρόταση για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, να μην κόβεται ποτέ το νερό.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιος Παπαστεργίου ανέφερε ότι για οφειλές από 41 έως και 200 € προβλέπονται μέχρι και 3 μηνιαίες δόσεις, για οφειλές από 201 μέχρι και 500 € μέχρι και 6 δόσεις, για οφειλές από 501 έως και 1.000 € μέχρι και 9 δόσεις, για οφειλές από 1.001 έως και 3.000 €, μέχρι και 12 μηνιαίες δόσεις, ενώ από 3.001 € και πάνω προβλέπονται μέχρι και 18 δόσεις.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν τηρεί τη ρύθμιση που κάνει, τότε τα χρέη θα βεβαιώνονται στην Εφορία, ανέφερε η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Αρνητικά σε νέο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο
Αρνητικά ψήφισε στο θέμα της προμήθειας νέου Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου, ύψους 90.000 €, ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός.

Το θέμα ήρθε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, μαζί με τη συντήρηση δημοτικού φωτισμού και συντήρηση και ανακαίνιση σχολείων και ο Μιχ. Μιτζικός τόνισε ότι τα θέματα αυτά δεν έπρεπε να έρθουν μαζί προς συζήτηση.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, υπογράμμισε ότι σε εποχές κρίσεις ο Δήμος δεν μπορεί να αγοράζει φωτισμό για τα επόμενα Χριστούγεννα και πρότεινε, αν περισσεύουν τα χρήματα αυτά, να δοθούν για συμπολίτες που έχουν ανάγκη, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.