ΛΑΣ: Αντιδημοκρατική συμπεριφορά Α. Μπέου και Γ. Μουλά

Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής συσπείρωσης του Δήμου Βόλου καταδικάζουμε τη βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά τόσο του δημάρχου Βόλου κ. Μπέου όσο και αυτή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΛΑΣ, τόσο η τοποθέτηση του δημάρχου όσο και η άρνησή τους στο ζήτημα για την έκδοση ψηφίσματος της Χρυσής Αυγής, του φασισμού και του ναζισμού, με αφορμή τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τη δολοφονική απόπειρα εναντίον μελών του Π.Α.ΜΕ. και του ΚΚΕ, ο διαχωρισμός της εγκληματικής δράσης, είναι απόπειρα κάλυψης της πολιτικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Η στάση του δημάρχου είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα. Η Χ.Α. είναι εγκληματικά γιατί είναι φασιστική – ναζιστική και μαντρόσκυλο του κεφαλαίου απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους. Αφορά την πόλη και τους εργαζομένους, τα λαϊκά στρώματα, τα νοικοκυριά, και το αντικομουνιστικό κρεσέντο του δημάρχου με την παράλληλη δήθεν πολιτική του ουδετερότητα αποτελεί πισώπλατο μαχαίρι για το λαό. Την ίδια στάση κράτησε και στο ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης των εργαζομένων της ΙΜΑΣ Α.Ε., που είναι με βάση τα κριτήριά του αποτελεί «τοπικό» ζήτημα.

Με γενικόλογες υποσχέσεις και με τους συνήθεις τακτικισμούς αποφυγής της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, ο Αχιλλέας Μπέος ανέβαλε το ζητήματα που έθεσαν προς συζήτηση τόσο οι εργαζόμενοι του δήμου Βόλου, που ζητούσαν τη δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου με πολιτική απόφαση να δώσει εντολή να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση του προσωπικού που οδηγεί σε απολύσεις, όσο και σωματεία εργαζομένων που ζητούσαν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Η αποχώρηση των συνδυασμών του κ. Πατσιαντά του ΣΥΡΙΖΑ, του Κ. Σκοτινιώτη και του κ. Μιτζικού ενίσχυσαν την προσπάθεια αποφυγής της συζήτησης για αυτά τα καυτά θέματα που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες στην πόλη μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε και επιμένει στο αίτημά της το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και τα ζητήματα προστασίας των ανέργων με βάση τις θέσεις και τα αιτήματα των σωματείων ότι θα πρέπει να αποτελέσουν θέμα συζήτησης, τοποθέτησης και πολιτικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με την παρουσία όλων των δημοτικών παρατάξεων και όλων των δημοτικών συμβούλων.

Συνεπώς η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί από το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και το δήμαρχο να τα θέσει ως θέματα της ημερήσιας διάταξης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Σ΄ αυτήν την κατεύθυνση οι υπόλοιποι συνδυασμοί του δημοτικού συμβουλίου οφείλουν να τοποθετηθούν πάνω στα αιτήματα των σωματείων και να μην υπεκφύγουν για άλλη μια φορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.