Λύνει τον «γόρδιο δεσμό» στα Σφαγεία

Η Δημοτική Αρχή Βόλου, που θα προμηθεύσει με γεννήτρια τους ρομά που θα πληρώνουν τα καύσιμα

Λύνει τον «γόρδιο δεσμό» με τα Σφαγεία η Δημοτική Αρχή Βόλου, σταματώντας την παράνομη ηλεκτροδότηση του οικισμού Ξηριά των Ρομά και προμηθεύοντάς τους με γεννήτρια, που για να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα θα πληρώνουν τα καύσιμα οι ίδιοι.
Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος για τα Σφαγεία Χρήστος Στεφόπουλος, κατήγγειλε πολιτικό παιχνίδι των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Βόλου, για ψηφοθηρικούς λόγους με την παράνομη ηλεκτροδότηση των ρομά και «έδειξε» – βάσει καταγγελιών – ως υπεύθυνο της υπογείωσης καλωδίου τον πρώην αντιδήμαρχο Βαγγέλη Καπούλα, που απάντησε ότι ποτέ δεν ήταν στη Διοίκηση των Σφαγείων και τόνισε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συμβούλου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, επικαλέστηκε στοιχεία, όπου μεταξύ άλλων, γίνονταν λόγος και για απλήρωτο ρεύμα, το οποίο όμως όπως ισχυρίστηκε κατόπιν ο ιδιώτης- εκμεταλλευτής των Σφαγείων, έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα, καθώς οι Ρομά της περιοχής, λάμβαναν παρανόμως ρεύμα από το ρολόι στο κτίριο των Σφαγείων.

Ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος για τα Σφαγεία Χρήστος Στεφόπουλος, επισήμανε ότι οι Ρομά του οικισμού Ξηριά δεν έκαναν ρευματοκλοπή, αλλά υπεύθυνες είναι οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές του Βόλου, που έδειξαν ανοχή για ψηφοθηρικούς λόγους.

«Από καταγγελία των Ρομά του Ξηριά, προεκλογικά τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και παλιότερες, μόνιμα τους έλεγαν «ψηφίστε μας και θα σας δίνουμε ρεύμα και νερό δωρεάν», κατήγγειλε ο κ. Στεφόπουλος, που έκανε λόγο για παράνομη πράξη και κατάχρηση του δημοσίου χρήματος.
Η Δημοτική Αρχή, ανέφερε ο σύμβουλος, θα στείλει τον φάκελο στην Εισαγγελία, ενώ ενημέρωσε τον ιδιώτη που εκμεταλλεύεται τα Σφαγεία να αλλάξει την παροχή της ΔΕΗ στο όνομά του, για να μην έρχεται ο λογαριασμός στο Δήμο Βόλου.
«Για να λυθεί το πρόβλημα, ο Δήμος θα αγοράσει μια γεννήτρια για τον οικισμό των Ρομά στον Ξηριά και θα πληρώνουν μόνοι τους το πετρέλαιο για να έχουν ρεύμα», δήλωσε ο κ. Στεφόπουλος.

«Έδειξε τον Βαγ. Καπούλα»
Ο Χρ. Στεφόπουλος επισήμανε ότι, σύμφωνα με μαρτυρία 15 εργαζομένων, ο πρώην αντιδήμαρχος Βαγγέλης Καπούλας, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε εντολή για κατασκευή υπόγειου αγωγού ρεύματος, προκειμένου να ηλεκτροδοτούνται οι ρομά το 2003. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «προτιμώ να μου κάνουν μηνύσεις Καπούλας, Σκοτινιώτης και η πολιτική συμμορία, παρά να με φτύνει ο κόσμος. Θα πω τα πράγματα όπως είναι. Πλέον έσπασε η αλυσίδα και δεν μπορούν να κρατηθούν από πουθενά ».

Προανήγγειλε αποκάλυψη νέων παρατυπιών
Συμπλήρωσε δε ότι δεν γνωρίζει προσωπικά τον κ. Καπούλα αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποί του τα λένε, ότι έκανε πολιτικό παιχνίδι και συνέδεσε το ρεύμα για τους τσιγγάνους από τα Σφαγεία το 2003. Προανήγγειλε δε την αποκάλυψη και νέων παρατυπιών προσεχώς.
«Ο δήμαρχος έχει δώσει την εξής πάγια εντολή: Θα λέτε την αλήθεια, θα υπερασπίζεστε το δίκαιο και τους αδύναμους. Κι εγώ αυτό κάνω» ήταν η δήλωση του κ. Στεφόπουλου. Όπως ανέφερε «εάν πληρωνόταν όλα αυτά τα χρόνια οι λογαριασμοί των Σφαγείων στη ΔΕΥΑΜΒ, ο συνταξιούχος των 300 € θα πλήρωνε το νερό 15 € το τρίμηνο και όχι 60. Το χρέος σήμερα προς τη ΔΕΥΑΜΒ από τα Σφαγεία είναι 160.000 €».

«Στις 600.000 € τα πραγματικά χρέη»
Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης ηλεκτροδότησης των Ρομά από τα Σφαγεία, ο κ. Στεφόπουλος τόνισε ότι σήμερα η «Σφαγεία Α.Ε.» φαίνεται ότι χρωστάει 230.000 € σε ιδιώτες και στο Δημόσιο. Εφόσον δεν πλήρωνε το ρεύμα και το νερό το πραγματικό χρέος φθάνει στις 600.000 €, εκτίμησε.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τα Σφαγεία δημοτικό σύμβουλο, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς έδωσε εντολή να μπει δεύτερο ρολόι της ΔΕΗ, για να καταγράφει την κατανάλωση των Ρομά. Ο ιδιώτης το τοποθέτησε (έχει και τιμολόγια) αλλά τελικά το ρολόι δεν λειτούργησε, λόγω διαφωνίας ποιος θα έδινε την εντολή.
«Εάν αυτή η εταιρία περνούσε το ρεύμα και το νερό στα βιβλία της, την ώρα που έπρεπε και αγόραζε τα δύο φορτηγά αυτοκίνητα που πήρε από την Υπηρεσία Καθαριότητας, ο Δήμος θα είχε λάβει τα μέτρα του νωρίτερα», ανέφερε ο Χρήστος Στεφόπουλος.
Επίσης κατήγγειλε ότι, αν και επρόκειτο για εταιρία που είχε κοινωνικό χαρακτήρα (για να μην αναγκάζονται οι κτηνοτρόφοι να σφάζουν τα ζώα τους στη Λάρισα), ο διευθυντής πληρωνόταν με 5000 € μηνιαίως και οι γύρω άνθρωποί του 3000 € κάθε μήνα. Τα ελλείμματα των Σφαγείων τα πλήρωναν οι μέτοχοι (Δήμος Βόλου και Ρ. Φεραίου, Νομαρχία, ΕΒΟΛ) και τα Σφαγεία έπρεπε να δοθούν σε ιδιώτη γιατί θα είχε καταστραφεί ο Δήμος, ενώ τόνισε ότι από την έρευνα που έγινε, κανείς δεν γνωρίζει πότε δόθηκαν τα δύο φορτηγά της Υπηρεσίας Καθαριότητας στα Σφαγεία.

Μηνυτήρια αναφορά
Στην αντεπίθεση πέρασε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Καπούλας, που ξεκαθάρισε ότι θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Χρήστου Στεφόπουλου.
Ο κ. Καπούλας χαρακτήρισα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Στεφόπουλος αστειότητες και αθλιότητες σε βάρος μου εξέφρασε απορία γιατί τον στοχοποιούν για ένα θέμα που ξεκινάει, κατά τα λεγόμενα του κ. Στεφόπουλου, από το 2003 και έφτασε μέχρι των ημερών μας, που συνεχίζει να υπάρχει αυτή η παροχή ρεύματος στους τσιγγάνους.
«Δηλώνω ότι εγώ ήμουν αντιδήμαρχος Καθαριότητας και ουδέποτε άσκησα διοίκηση στην εταιρία Σφαγεία Α.Ε. Υπήρχε πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, διοικητικό προσωπικό και διευθυντής. Εγώ δεν είχα καμία αρμοδιότητα και δεν μπορούσα να κάνω καμία παρέμβαση σε μια επιχείρηση που δεν είχε σχέση με τον τομέα Καθαριότητας», δήλωσε ο κ. Καπούλας.
Συμπλήρωσε δε ότι δεν είναι δυνατόν ένας δημοτικός σύμβουλος, όπως ο ίδιος, που εκλεγόταν με 3500 σταυρούς, να έκανε μια τέτοια παρανομία, για να πάρει 50 και 100 σταυρούς από τους ρομά.
Ο κ. Καπούλας τόνισε ότι μίλησε με τον κ. Τσιαμήτα, που ήταν πρόεδρος το 2003 και δήλωσε ότι δεν έγινε καμία σύνδεση με τον οικισμό των ρομά, επί της θητείας του. Υπογράμμισε δε ότι αν γνώριζαν το θέμα οι Διοικήσεις των Σφαγείων, κακώς δεν παρενέβησαν για να διακοπεί η παράνομη σύνδεση.
Κάνοντας ιστορική αναδρομή, ο πρώην αντιδήμαρχος τόνισε ότι τα Σφαγεία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους επί δημαρχίας Μιχάλη Κουντούρη, για κοινωνικούς λόγους και τότε ο Δήμος είχε παραχωρήσει δύο φορτηγά αυτοκίνητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας για να μεταφέρουν τα λύματα.

«Παλιά και ακατάλληλα τα φορτηγά»
Το 2002 δημιουργήθηκε η Ανώνυμος Εταιρία Σφαγεία. Τα φορτηγά αυτά που ήταν παλιά και από την εποχή των Δημοτικών Σφαγείων, παρέμειναν εκεί, καθώς είναι άχρηστα και ακατάλληλα για να λειτουργήσουν για λογαριασμό του Δήμου Βόλου, τόνισε ο Βαγγέλης Καπούλας.
Αντικρούοντας την κατηγορία του κ. Στεφόπουλου ότι «δικός» του άνθρωπος του είπε ότι με δική του προφορική εντολή ότι έβαλε υπόγειο καλώδιο μέχρι τον οικισμό των Ρομά, το απέκλεισε, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα να κάνουν ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
Ο πρώην αντιδήμαρχος συμβούλεψε τον Χρ. Στεφόπουλο όταν θέλει να πει κάτι δημόσια να το ελέγχει, να το διασταυρώνει και μετά τα λέει κάτι. «Το να βγαίνει να σπιλώνει έναν άνθρωπο, γιατί κάποιος είπε μια κουβέντα, αυτό είναι ανευθυνότητα και άγνοια κινδύνου», δήλωσε ο Βαγγέλης Καπούλας, που σημείωσε ότι άλλο να λέει ότι έδειχναν κάποιοι ανοχή εφόσον το γνώριζαν και άλλο ότι έκανε τη σύνδεση ο ίδιος συγκεκριμένα.
Καταλήγοντας ο κ. Καπούλας δήλωσε ότι σε προσωπικό επίπεδο θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Στεφόπουλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.