Νέα “φωτογραφική” προκήρυξη στην ΑΝΕΒΟ Α.Ε.

Βολεύονται ένα-ένα τα "παιδιά" του Μπέου

Χαμένη στη μετάφραση φέρεται να είναι η διοίκηση της ΑΝΕΒΟ Α.Ε. το τελευταίο διάστημα και γι’ αυτό προχώρησε στην προκήρυξη έργου προκειμένου να συνάψει σύμβαση έργου παροχής υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου με απαραίτητη γνώση τουλάχιστον τριών ξένων γλωσσών χωρίς άλλα σχετικά προσόντα πτυχίου ή μεταπτυχιακού!

Στην εισήγηση που έφερε προς ψήφιση στην τελευταία (διάρκειας μόλις 5 λεπτών και με μοναδικό θέμα συζήτησης το συγκεκριμένο) συνεδρίαση του Δ.Σ. ο πρόεδρος της εταιρίας Ανδρέας Ζέρβας, πρότεινε «όπως η επιτροπή που έχει οριστεί, να προβεί στην αξιολόγηση ενός ατόμου, ο/η οποίος θα παρέχει τεχνικές συμβουλές σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, θα μεταφράζει αυτά και θα προτείνει την υλοποίησή τους ή όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση συνεργασίας θα είναι η γνώση τουλάχιστον τριών ξένων γλωσσών, με σίγουρη την Αγγλική και Γαλλική και η καλή γνώση χρήσης υπολογιστών. Θα συνεκτιμηθούν δυνατότητες μετάδοσης γνώσης στους λοιπούς συνεργάτες της ΑΝ.Ε.ΒΟ., δυνατότητες διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων καθώς και η δυνατότητα συμβολής σε μελέτες περιφερειακής ανάπτυξης της περιοχής. Η πρόσληψη ενός τέτοιου ατόμου κρίνεται απαραίτητη για την βιωσιμότητα της ΑΝΕΒΟ ΑΕ, αλλά και για το έργο που έχει αναλάβει προς το Δήμο Βόλου, ως όργανο ανεύρεση χρηματοδοτήσεων νέων επενδύσεων.»

Με βάση τα παραπάνω η διοίκηση της εταιρίας αναγνωρίζει ότι η βιωσιμότητα της επιχείρησης δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από διοργανώσεις τύπου εμποροπανήγυρης και αναζητά ένα εξειδικευμένο άτομο στα ευρωπαϊκά προγράμματα, με γνώση ξένων γλωσσών κ.ο.κ. Η προκήρυξη βέβαια είναι τόσο ασαφής όσο χρειάζεται προκειμένου να καλυφθεί η θέση από το προεπιλεγμένο άτομο, διότι ούτε συγκεκριμένος τίτλος σπουδών καθορίζεται. Αν θα πρέπει για παράδειγμα να είναι απόφοιτος Οικονομικών Σπουδών, ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή άλλης αντίστοιχης ειδικότητας, αν θα πρέπει να έχει κάποια προϋπηρεσία στο αντικείμενο αυτό. Αν η γνώση των ξένων γλωσσών και χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή θα πιστοποιείται με συγκεκριμένα πτυχία και ποια. Για πόσο χρονικό διάστημα θα παρέχει τις υπηρεσίες του, ποια θα είναι η αμοιβή του και ποια θα είναι τα αναμενόμενα ή επιθυμητά αποτελέσματα; Το κρισιμότερο ερώτημα απ’ όλα βέβαια είναι γιατί απαιτείται η γνώση τριών ξένων γλωσσών τη στιγμή που όλα τα προγράμματα δημοσιεύονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στην αγγλική γλώσσα.

Μετά την πρόσληψη επικοινωνιολόγου (ειδήμονα στα αθλητικά) φίλο του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, η αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου φέρεται να είναι προ των πυλών τακτοποίησης ακόμη ενός ημετέρου εξοφλώντας ακόμη ένα προεκλογικό γραμμάτιο.

Για τη νέα φωτογραφική πρόσληψη στην ΑΝΕΒΟ σχετική ερώτηση στον πρόεδρο της εταιρίας έχει καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας» κ. Ιάσονας Αποστολάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για την θέση της τεχνικής συμβούλου έχει εκδηλώσει η Ι.Ζ. , Καθηγήτρια Φιλολογίας, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Αχιλλέα Μπέου στη Δημοτική Κοινότητα Βόλου και σύζυγος στελέχους του Δήμου Βόλου και στενού συνεργάτη του Δημάρχου Βόλου.

Η ερώτηση του δημ. συμβούλου Ιάσονα Αποστολάκη αναφέρει τα εξής:

Βόλος 8/5/2015

Προς: ΑΝΕΒΟ Α.Ε

Υπόψη: Προέδρου ΔΣ

Θέμα: Ανάθεση έργου λήψης υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου της ΑΝΕΒΟ ΑΕ σε Ευρωπαϊκά προγράμματα
Κύριε Πρόεδρε,

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας στις 6/5/2015, αποφασίστηκε η πρόσληψη συμβούλου που θα παρέχει τεχνικές συμβουλές σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, θα μεταφράζει αυτά και θα προτείνει την υλοποίησή τους ή όχι. Θεωρούμε πως θα πρέπει να δικαιολογηθεί επαρκώς η επιλογή τεχνικού συμβούλου της ΑΝΕΒΟ σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και εφόσον και μόνο είναι απαραίτητο να προσληφθεί να γίνει σωστά η διαδικασία επιλογής.

Τίθενται κάποια ερωτήματα τα οποία θα επιθυμούσα να απαντηθούν γραπτώς.
Ερωτάται η διοίκηση της ΑΝΕΒΟ:

-Από την στιγμή που υπάρχει η Διεύθυνση Προγραμματισμού του δήμου Βόλου με έμπειρα στελέχη , γιατί να μην προχωρήσουμε σε μία ουσιαστική συνεργασία με τον δήμο ώστε και χρήματα να γλιτώσουμε και η εμπειρία να μείνει στον δήμο; Εκτός και εάν το στέλεχος που θα προσληφθεί , αποδεδειγμένα έχει πληθώρα προσόντων που δεν υπάρχουν στα στελέχη του δήμου.
-Ποια ακριβώς θα είναι η εργασία ενός συμβούλου που θα μεταφράζει ώστε να κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η πρόσληψη ενός ακόμα συμβούλου στην εταιρεία;
-Σχετικά με τους συνεργάτες της εταιρείας, πόσοι έχουν κάνει αίτηση στο μητρώο συνεργατών της ΑΝΕΒΟ και σε ποιες ειδικότητες;
-Ποια είναι ακριβώς η ανάγκη της υπηρεσίας; Ποιος είναι ο προγραμματισμός εργασιών της Εταιρείας;
-Ποιος ο ρόλος που καλείται να παίξει ο τεχνικός σύμβουλος σε σχέση με το υπάρχον δυναμικό;
-Ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα του ιδανικού υποψηφίου; Ποιες προδιαγραφές και ποιους συντελεστές θέτουμε για την αντικειμενική αξιολόγηση των υποψηφίων; Ποιοι αποτελούν την επιτροπή αξιολόγησης; Διαδικασία επιλογής θα είναι παρόμοια με την προκήρυξη για επιλογή συνεργατών που είχε γίνει το 2012 ως μια ολοκληρωμένη διαδικασία αξιολόγησης η σε άλλο πλαίσιο;

-Ποιο είναι το διάστημα απασχόλησης και ποια η προβλεπόμενη αμοιβή του συμβούλου και κόστος; Καλύπτεται το κόστος του τεχνικού συμβούλου και από ποιο έσοδο;
-Ακούγεται ότι το υπάρχον προσωπικό είναι απλήρωτο για πάνω από 6μηνο. Ισχύει; Κι αν ισχύει, τότε από πού θα πληρωθεί ο επιπλέον τεχνικός σύμβουλος;

Δεδομένου ότι στην παρούσα συγκυρία στην διαχείριση δημοσίου χρήματος μετράει και το τελευταίο ευρώ, παρακαλούμε για την απάντηση σας.

Με εκτίμηση Ιάσων Αποστολάκης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.