Νέος ανάδοχος στο γκαράζ της Φιλελλήνων

Νέος ανάδοχος θα ανακηρυχθεί για να συνεχίσει το έργο του γκαράζ της Φιλελλήνων στο Βόλο, σύντομα, μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση της εκκαθάρισης του έργου «Πολυώροφο κτίριο στάθμευση, από τη Δημοτικό Συμβούλιο. Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από κόντρα μεταξύ συμβούλων της πλειοψηφίας και του πρώην αντιδημάρχου Τ.Υ. Φώτη Λαμπρινίδη.
Ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου ενημέρωσε το σώμα ότι ο Δήμος θα ασκήσει κάθε πρόσφορο ένδικο μέσο, λέγοντας ότι «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου».
Η εκκαθάριση του πάρκινγκ ανέρχεται στο ποσό των 3.911.902,87 €. Η αξία των εργασιών που έχουν εκτελεσθεί ορίζεται στο ποσό των 5.657.074,07 €. Ωστόσο η τελική εκκαθάριση ορίζεται στα 3.911.902,87 ευρώ, ποσό που θα δοθεί σε ορίζοντα 30 ετών, κάθε έτος δηλαδή ο ανάδοχος θα εισπράττει 130.396,76 €.

Ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. Θαν. Σταυρίδης, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή έχει αναλάβει τις «καυτές πατάτες» και συνέχισε ότι «το έργο βρίσκεται στον κεντρικό ιστό και αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή παραλαβής θα δει τι έχει γίνει και την επόμενη ημέρα θα βγει ο διαγωνισμός για να αναδειχθεί ανάδοχος. Ελπίζουμε ότι θα πάνε όλα καλά και το δυσεπίλυτο πρόβλημα θα βρει λύση».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Αποστόλης Νάνος διαφώνησε με τις πρακτικές του Δήμου δηλώνοντας ότι «με την προοπτική και με τον τρόπο που θέλετε να το λύσετε πάλι προβλήματα θα υπάρχουν. Αντί να το επισκευάσετε και να το κάνετε λειτουργικό προσφέρετε σε νέο ανάδοχο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε πάλι τα ίδια. Θα έπρεπε το πάρκινγκ να το λειτουργήσει ο Δήμος. Με τους αναδόχους κάθε φορά δημιουργούνται προβλήματα».

Κόντρες πλειοψηφίας- Λαμπρινίδη
Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φώτης Λαμπρινίδης, ανέφερε ότι πέρασαν ήδη 10 χρόνια από τη σύμβαση παραχώρησης για το συγκεκριμένο εργοτάξιο, ενώ άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για τους χειρισμούς.
«Τέσσερις Δημοτικές Αρχές έχουν ταλαιπωρηθεί. Η σύμβαση παραχώρησης έγινε το 2006 επί δημαρχίας κ. Μήτρου με τους όρους και προϋποθέσεις που έγινε. Φθάσαμε 2014 να εγκρίναμε και με την συμμετοχή δικών σας εκπροσώπων τη διαδικασία λύσης κι εκκαθάρισης της σύμβασης κι έκτοτε μεσολάβησαν άλλα δύο χρόνια κι αφού είχαν εγκριθεί όλες οι διαδικαστικές δυσκολίες και οι παρεμβάσεις που είχαν γίνει από τον ανάδοχο από τον Ιούνιο 2014 υπήρξε η πλήρης εκκαθάριση κι από νομικής πλευράς εδώ και δύο χρόνια έχουμε δυνατότητα αξιοποίησης. Αντίθετα δε μας έκανε περισσότερο φωτισμένους η εισήγηση γιατί η δική σας Δ.Α. έχει καθυστερήσει και δεν έχει κάνει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποδοκίμασαν τον κ. Λαμπρινίδη ιατις δηλώσεις του, με τον κ. Μαλαματίνη να φωνάζει «ούτε εσύ δεν πιστεύεις αυτά που λες» και τον Βλιώρα να λέει «όλα τέλεια τα κάνατε και πήρατε 12% στις εκλογές».

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός δήλωσε ότι η σύμβαση που είχε γίνει δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί η τελεσίδικη έκπτωση του αναδόχου. Ο κ. Μιτζικός χαρακτήρισε ρίσκο αυτή η επένδυση και συνέστησε στην Δημοτική Αρχή να κινηθεί με προσεκτικά βήματα.

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας συμφώνησε με τη διαδικασία της εκκαθάρισης, ενώ ο αντιδήμαρχος Απ. Ζαρκάδας – Βεργής κατηγόρησε τον κ. Λαμπρινίδη για πολιτικό θράσος. «Πετάτε το μπαλάκι αλλού. Κάνετε λάθος γιατί ψάχνετε να βρείτε συνενόχους στην πολιτική σας γύμνια και κατρακύλα» είπε χαρακτηριστικά.
Κριτική στον κ. Λαμπρινίδη άσκησε και ο Αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης ο οποίος όπως δήλωσε «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Οι πολίτες του Βόλου, δεν κοιτάνε την προσπάθεια, αλλά θέλουν λύσεις. Γι αυτά που έχετε κάνει κι έχετε κριθεί δεν πρέπει να μιλάτε».

Τέλος ο κ. Θεοδώρου διεμήνυσε ότι αυτό το θέμα είναι η αρχή από πολλά θέματα που θα έρθουν και παρέμεναν στο συρτάρι γιατί «οι προηγούμενοι φοβόντουσαν το πολιτικό κόστος», όπως ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.