Ο Βόλος έχει αφεθεί στον “αυτόματο πιλότο” του ποδοσφαιρόφιλου Δημάρχου Βόλου

Στον… “αυτόματο πιλότο” έχει μπει η πόλη του Βόλου από τον δήμαρχο κ. Αχιλλέα Μπέο και το μόνο που τον ενδιαφέρει πλέον είναι το ποδόσφαιρο. Για ακόμη μια μέρα σήμερα, το ενδιαφέρον του εστιάστηκε στα δύο μέτωπα που έχει ανοίξει, το ένα της ΕΠΣΘ και τη διαμάχη με την ΕΠΟ και το άλλο, το βούλευμα που αναμένει με αγωνία για την παραπομπή του ή όχι, σε δίκη για την υπόθεση των “στημένων” αγώνων. Ο δήμαρχος, παρότι σήμερα έγινε στην πόλη μας η συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης για το νέο ΕΣΠΑ με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του υπουργείου, με ενδιαφέροντα θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν τον πρώτο πολίτη του Βόλου, αυτός βρέθηκε στην Αθήνα για να παραστεί στην εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων της ΕΠΣΘ κατά της ΕΠΟ, χωρίς να υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί, καθώς δεν ήταν καν μάρτυρας. Ο κ.Μπέος μάλιστα μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου για την οποία φυσικά ο ίδιος, δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά οι άλλοι…

Ο δήμαρχος της πόλης μας, παράλληλα, έστειλε επιστολή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεσή του, επισημαίνοντας την αδικία που υπέστη από τη Δικαιοσύνη η οποία διαφορετικά αποφάσισε τότε (2011) και διαφορετικά σήμερα και δεν έχει άδικο σε αυτό. Επίσης απάντησε με δήλωσή του σε σύνδεσμο οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου οι οποίοι τον κατηγορούσαν για εκφοβισμό, για να τους “στολίσει” με κοσμητικά επίθετα.

Αναγνωρίζουμε ότι ο δήμαρχος αντιμετωπίζει το πρόβλημα της απειλής της δικαιοσύνης για όσα κατηγορείται, αλλά το πρόβλημα της πόλης δεν είναι αυτό, ούτε φυσικά η ΕΠΣΘ και η διαμάχη με την ΕΠΟ και η ενασχόλησή του ολημερίς με τη δημιουργία μιας ομάδας, θέλοντας να διαλύσει την ιστορική και αγαπημένη του ομάδα, τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο Δήμαρχος, θα πρέπει πρωτίστως να ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της που δεν είναι μόνο το παζάρι, ούτε το συντριβάνι της πλατείας Ελευθερίας, αλλά η αύξηση της “πίτας” του τζίρου της τοπικής οικονομίας με συνέργειες οι οποίες θα κάνουν την πόλη, πόλο έλξης για τον τουρισμό, όπως και το εμπόριο και θα προσελκύσουν επενδύσεις.
Το άνοιγμα σε νέες αγορές με αξιοποίηση του λιμανιού και ενός σύγχρονου οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου. Το ποδόσφαιρο αρέσει στους πολίτες και φιλάθλους, αλλά δεν μπορεί ο δήμαρχος να ασχολείται μόνον με αυτό. Πέρασαν 13 μήνες από τότε που εκλέχτηκε δήμαρχος και ως τώρα δεν μας έχει πει ακόμη το όραμά του, παρά αυτό της μιας ομάδας ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει πυξίδα προσανατολισμού. Που άραγε οδηγεί ο κ. Μπέος τον Βόλο;

Γ.ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.