Πάγωσαν και οι φορολογικές δηλώσεις λόγω αβεβαιότητας

Χωρίς προσαυξήσεις οι οφειλές προς την Εφορία, ενώ θα γίνουν διορθώσεις

Εκτός από πολλές καθημερινές δραστηριότητες και υπηρεσίες που από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και έκλεισαν οι τράπεζες είναι πλέον ανύπαρκτες, πάγωσαν και οι υποχρεώσεις των πολιτών προς την Πολιτεία, όπως οι φορολογικές δηλώσεις, καθώς η πληρωμή του λογιστή και η πληρωμή τυχόν φόρου, επίσης απαιτεί ρευστότητα που … δεν υπάρχει.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Ν. Μαγνησίας, Αλέκος Κεχαγιάς, όλη την προηγούμενη και, πολύ περισσότερο, την τρέχουσα εβδομάδα, η κίνηση είναι μηδενική, καθώς οι φορολογούμενοι δεν πάνε στα γραφεία των λογιστών για τις δηλώσεις τους, λόγω έλλειψης ρευστότητας για την πληρωμή τους και για την εξόφληση τυχόν φόρου.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, ανέφερε, είναι να πάει πιο πίσω η διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων.

Χωρίς πρόσθετους φόρους
Ωστόσο, την εποχή αυτή συνεχίζει να «τρέχει» η ένταξη στη ρύθμιση οφειλών προς στο Δημόσιο σε 100 δόσεις, μέχρι τις 15 Ιουλίου, που είχε ανακοινώσει η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάτια Βαλαβάνη, με τον Αλ. Κεχαγιά να τονίζει, ότι οι εξοφλήσεις τυχόν φόρων και η καταβολή δόσεων ρύθμισης, μεταφέρονται μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες και δεν θα μπουν πρόσθετοι φόροι.

«Πρακτικά, όποιος έχει μια οφειλή που έληξε την περίοδο αυτή, μπαίνοντας στον λογαριασμό του στο taxis net, θα δει τυχόν πρόστιμα και τόκους. Αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί τον φορολογούμενο, διότι, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, οι επιπλέον χρεώσεις θα διαγραφούν», επισήμανε το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών. Όπως ανέφερε, το ποσό της οφειλής, ο φορολογούμενος θα μπορέσει να το εξοφλήσει κάποια στιγμή, χωρίς προσαυξήσεις, σύμφωνα με τη δέσμευση που δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο.

Λόγω της κατάστασης, πάει πίσω ο όγκος εργασίας για τους λογιστές και ο κ. Κεχαγιάς ανέφερε ότι το θέμα είναι να επιλυθούν άλλα σοβαρότερα προβλήματα και το επόμενο διάστημα θα δείξει πως θα μπουν όλα σε μια σειρά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.