Παραίτηση με αιχμές κατά Μπέου από τον πρόεδρο του Γηροκομείου

Ο κ. Παύλος Πάνος άσκησε κριτική για την απουσία των φορέων αλλά και τη κίνηση του Δ. Βόλου να πάει στον Εισαγγελέα για το ίδρυμα

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Γηροκομείου Βόλου ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Παύλος Πάνος κατά τη διάρκεια του απολογισμού των πεπραγμένων του ιδρύματος για το 2015, σε μια ενημέρωση και αποχαιρετιστήρια εκδήλωση παράλληλα προς τους τοπικούς δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ. Ο κ. Πάνος παραιτήθηκε από πρόεδρος, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για τους τοπικούς φορείς ότι δεν τον στήριξαν.

Εξέφρασε την πικρία του για την απουσία φορέων από την εκδήλωση απολογισμού του ιδρύματος, αφήνοντας αιχμές για μηδενική στήριξη από φορείς και τη δημοτική αρχή και τον Αχιλλέα Μπέο, λέγοντας μεταξύ άλλων για την τελευταίο ότι “προσκόμισε στον Εισαγγελέα οικονομικά στοιχεία του ιδρύματος, χωρίς ο ίδιος να έρθει προηγουμένως να δει το έργο που γίνεται στο ίδρυμα και να ρωτήσει σχετικά με την καταγγελία που του έγινε”.

Διευκρίνισε βέβαια, ότι «δεν φεύγω με πικρία, αλλά με ικανοποίηση, έχοντας επιτύχει το στόχο που είχα θέσει. Είχα δεσμευτεί ότι θα βοηθήσω και θα παραμείνω έως ότου ισοσκελίσουμε έσοδα με έξοδα. Το Ιδρυμα έφτασε εκεί που πρέπει και φεύγω, διότι αισθάνομαι ότι δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω»

Σημαντική ήταν η βελτίωση των οικονομικών του Γηροκομείου στο διάστημα της τελευταίας διοίκησης, καθώς η χρήση του 2015 έκλεισε με ζημία 4.000 ευρώ, ενώ δύο χρόνια πριν η χρήση του 2013 είχε κλείσει με 540.000 ζημία. Κατά το ίδιο διάστημα οι οφειλές του ιδρύματος προς το προσωπικό μειώθηκαν από 500.000 ευρώ σε 420.000 ενώ πληρώνεται κανονικά η τρέχουσα μισθοδοσία.

 

Όπως έγινε γνωστό, οι απαιτήσεις του Γηροκομείου από τον ΕΟΠΥΥ, είναι 630 χιλ. περίπου ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις του Ιδρύματος προς το ΙΚΑ είναι 1.285.427 εκ. ευρώ. Αν παραχωρηθούν τα χρήματα που οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ, τότε η συνολική οφειλή θα μειωθεί σημαντικά. Αντίστοιχα οι οφειλές προς την εφορία από 430.000 ευρώ το 2013 μειώθηκαν σε  159.712 ευρώ.

Παράλληλα όπως είπε ο απερχόμενος πρόεδρος, η αύξηση δωρεών σε τρόφιμα ανήλθε σε ποσοστό 150% περίπου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.