Παρατείνεται για έξι μήνες η ισχύς των αδειών λαϊκών αγορών

Ικανοποίηση των πωλητών που ζητούν νόμους για τη σημερινή πραγματικότητα

Παράταση στην ισχύ των επαγγελματικών αδειών λαϊκών αγορών για έξι μήνες, δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης, που προτίθεται τις επόμενες ημέρες να φέρει τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη.
Με την εξέλιξη αυτή, λύθηκε ένα πρόβλημα των νόμιμων επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, οπωρολαχανικών και ειδών ένδυσης – υπόδησης, οι άδεις των οποίων είχαν λήξει στις 2 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών ειδών ένδυσης, υπόδησης και ειδών οικιακής χρήσης «Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου, μέχρι τον Σεπτέμβριο, που δίνεται η παράταση ισχύος των επαγγελματικών αδειών για τις Λαϊκές Αγορές θα γίνει διαβούλευση, για αλλαγή της σημερινής νομοθεσίας «που προέβλεπε τον θάνατο των επαγγελματιών, με ένα νέο πλαίσιο, που θα εκφράζει τη σημερινή πραγματικότητα».
Φια την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκε σήμερα Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ενώ ενημέρωση έγινε και τοπικά εκ μέρους των βουλευτών.

Ο κ. Αϊβαζόγλου, εξήρε τη συμβολή των έξι βουλευτών της Μαγνησίας, της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη και του αντιδημάρρχου Βόλου Άρη Σαββάκη, που τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν δίπλα στους επαγγελματίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Καταλήγοντας επισήμανε ότι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται σχετική εγκύκλιος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα εξηγεί για τη μεταβατική περίοδο των έξι μηνών, ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να μη βεβαιώνουν παραβάσεις κατά των νόμιμων επαγγελματιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.