Πεδίο αντιπαράθεσης η… ΕΡΓΗΛ με νέες «κορώνες» του Αχ. Μπέου

Όπως χαρακτήρισε τα επιχειρήματά του ο πρ. Αντιδήμαρχος Φ. Λαμπρινίδης

Πεδίο αντιπαράθεσης με φόντο την ΕΡΓΗΛ έγινε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του πρώην αντιδημάρχου Φώτη Λαμπρινίδη και με αφορμή ερώτηση της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» για τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ. Ο δήμαρχος κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τον πρώην δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη για τα έργα 200 εκ. € που παρουσιάζει ότι έγιναν στη ΔΕΥΑΜΒ και επανήλθε στη θέμα της ΕΡΓΗΛ, λέγοντας ότι η απόφαση του Εφετείου Λάρισας αναφέρει ότι εναντίον της πρωτόδικης απόφασης δεν ασκήθηκε έφεση. «Θα δούμε αν ήταν αμέλεια ή συνέργεια για να διεκδικήσει η ΕΡΓΗΛ τα 9,5 εκ. €», τόνισε. Σύμφωνα με τονΑχ. Μπέο, οι υπάλληλοι είχαν δόλο, οι δικαστικές αρχές εξαπατήθηκαν, δεν παρουσιάστηκαν πραγματικά περιστατικά, σκοπίμως και η απόφαση των δικαστών ήταν ελλιπής, γιατί δεν ήταν ενημερωμένοι, και επέρριψε ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα.
«Ήταν μια τελειωμένη απόφαση που ανακαίνισε η Δημοτική Αρχή, που πάγωσε τις διαδικασίες και αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου τι θα αναφέρει. Θα δούμε τι θα γίνει με τα 9,5 εκ. μιας συμπαιγνίας πολιτικών και υπαλλήλων», ήταν η δήλωσή του.
«Απόφαση να μην κοπεί το νερό»
Ο Αχ. Μπέος δήλωσε ότι η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να μην κόψει νερό σε πολύτεκνους και άνεργους, έστω και αν δεν το δέχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο. Τέλος, ανέφερε ότι σύντομα θα έρθει προς συζήτηση στο σώμα ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.
Οι μειοψηφίες
Ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φώτης Λαμπρινίδης έκανε λόγο για κορώνες του δημάρχου που επαναλαμβάνεται κατά κόρον και χαρακτήρισε θετικό το ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τη γραμμή που εγκαινίασε η προηγούμενη, που κατάφερε από απαίτηση μιας εταιρίας να είναι απαίτηση του Δήμου. «Όλα τ’ άλλα είναι μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», τόνισε.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός ανέφερε ότι έγιναν και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ενέργειες, διότι η ΕΡΓΗΛ είχε καταθέσει αγωγή, ενώ είχε υποβάλει αγωγή κατά του Ηλ. Ξηρακιά, ύψους 300.000 €, γιατί είχε ανακινήσει το ζήτημα και ανέφερε ότι όπου υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν.
Δεν ξεκίνησαν πειθαρχική διαδικασία
Απαντώντας ο Αχ. Μπέος δήλωσε ότι οι Δημοτικές Αρχές Βούλγαρη και Σκοτινιώτη δεν τόλμησαν να ξεκινήσουν πειθαρχική διαδικασία κατά υπηρεσιακών παραγόντων, επειδή ήταν σε εξέλιξη το Δικαστήριο. «Εδώ συντρέχουν σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές πράξεις σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, κάτι που ξεκίνησε η ΔΑ χωρίς να υπολογίσει τίποτα. Πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές, γιατί έχει γίνει μεγάλο σκάνδαλο. Η αγωγή που είχε καταθέσει η Δ.Α. Σκοτινιώτη ούτε περιπτεράς δεν την έγραφε», δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο Φώτης Λαμπρινίδης αντέδρασε στα λεγόμενα του δημάρχου, με αποτέλεσμα ο Αχ. Μπέος να του επιτεθεί και να του πει ότι «πολιτικοί απατεώνες ήσασταν και σας έστειλε ο κόσμος στο σπίτι σας. Εσείς, έχετε κριθεί, εμάς θα μας κρίνει ο κόσμος» είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.