Πλειοδοτικός διαγωνισμός για εκποίηση 100 εγκαταλειμμένων οχημάτων

Σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση 100 εγκαταλειμμένων οχημάτων, που θα περισυλλεγούν από σημεία του διευρυμένου Δήμου Βόλου, θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα, χωρίς την παρουσία μελών των μειοψηφών.

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση 100 εγκαταλειμμένων οχημάτων, με τελικό σκοπό την παράδοσή τους σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΚΤΖ), για χρονικό διάστημα ενός έτους, ενδεικτικού προϋπολογισμού 4.000 €.

Τα προς εκποίηση εγκαταλειμμένα οχήματα για τα οποία δεν έχει βρεθεί ο κάτοχός τους, θα περισυλλέγει ο ανάδοχος, μετά από υπόδειξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας με δικά του μέσα και τα φυλάσσει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για 20 ημέρες τουλάχιστον.
Για κάθε τέτοιο όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλει στο Δήμο το ποσό των 40 € τουλάχιστον.

Σε περίπτωση που ο πλειοδότης δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραλάβει από την πόλη και να τα φυλάξει σε δικό του χώρο τότε την διαδικασία μεταφοράς και φύλαξης την αναλαμβάνει ο Δήμος και στην περίπτωση αυτή ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στον Δήμο το ποσό των 80 € τουλάχιστον.

Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα, ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα , εφόσον καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης και αφού υποβάλλει ακριβές αντίγραφο της υπεύθυνης δήλωσης προς την αντίστοιχη ΔΟΥ, περί του χώρου όπου θα τοποθετηθεί το όχημα που δεν διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση τμημάτων οχημάτων, μηχανημάτων, φορτηγών και δικύκλων η ελάχιστη τιμή ορίζεται στα 0,16 €/κιλό τουλάχιστον και η πιστοποίηση θα γίνεται με τα ζυγολόγια της γεφυροπλάστιγγας του Δήμου Βόλου.

Τέλος, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση εκπόνησης μελέτης υλοτομίας δασών του διευρυμένου Δήμου Βόλου (Αγ. Λαυρέντιο, Δράκεια κ.α.).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.