Σε απειθαρχία στις διαγραφές φοιτητών καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να προχωράει σε ένα ακόμα μέτρο πολέμου ενάντια στη νεολαία, διαγράφοντας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 180.000 φοιτητές(!), στις 31 Αυγούστου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όπως αναφέρει, το πέταγμα έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων νέων, ειδικά τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους ρυθμούς σπουδών ή στο κόστος διαβίωσης, εκείνων για τους οποίους αποτελεί ασήκωτο βάρος το νοίκι, το ρεύμα, το φαγητό έξω από τη λέσχη, όλων εκείνων που η δουλειά αποτελεί αναγκαιότητα, αποτελεί «ταξική εκκαθάριση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα φτωχά παιδιά και παράλληλα την επιβολή ενός καθεστώτος αυταρχισμού και εντατικοποίησης, χτυπήματος του φοιτητικού κινήματος. «Θέλουν να κάνουν τους φοιτητές έρμαια της καθηγητικής αυθαιρεσίας, καθώς ένα «κόψιμο» σε ένα «μη αρεστό» φοιτητή μπορεί να σημαίνει πέταγμα έξω από την σχολή και απώλεια των κόπων μιας ολόκληρης ζωής των νέων και των οικογενειών τους», εκτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως αναφέρει, το μέτρο αυτό είναι συνέχεια του πετάγματος έξω από το Λύκειο χιλιάδων μαθητών μέσω της «τράπεζας θεμάτων» στην Α Λυκείου, της διάλυσης της δημόσιας τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης και την υποχρεωτική εγγραφή στα ιδιωτικά ΙΕΚ για όσους μπορούν. Της διάλυσης των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων μέσα από τις απολύσεις των υπαλλήλων και της υποβάθμισης κλεισίματος δεκάδων περιφερειακών ιδρυμάτων μέσω του Σχεδίου “Αθηνά”. Τέλος, αναφέρει ότι επιδιώκει την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος στην νέα γενιά που θέλουν να την έχουν μια άμορφη μάζα ανέργων, «ωφελούμενων» -και όχι «εργαζόμενων»- στα προγράμματα με το φιλοδώρημα των 400 €.

Κανένας φοιτητής δεν περισσεύει και κανένας φοιτητής δεν θα διαγραφεί. Αυτοί που περισσεύουν και θα διαγραφούν είναι το υπουργείο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, τα όργανα διοίκησης και οι ουσιαστικά διορισμένοι πρυτάνεις, όλοι αυτοί, που προσπαθούν να στερήσουν το δικαίωμά της νεολαίας στις δωρεάν σπουδές και στην αξιοπρεπή δουλειά, τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναφέρει ότι ο Νόμος αυτός μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το φοιτητικό κίνημα να αναπτύξει την πάλη του για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, για να σταματήσει μια για πάντα κάθε σκέψη για διαγραφή φοιτητών. Τους διοικητικούς και πανεπιστημιακούς να απειθαρχήσουν στην όποια εντολή για διαγραφές φοιτητών, σφυρηλατώντας το μέτωπό τους με το φοιτητικό κίνημα και, τέλος, καλεί στον αγώνα για ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των ανδρείκελων που κυβερνάνε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.