Στην τύχη του έχει αφεθεί το μεγαλύτερο πάρκο του “Μονακό”

"Ζούγκλα" θυμίζει το πάρκο "Ανδρέας Βαλαχής", απογοήτευση εκφράζουν οι δημότες Νέας Ιωνίας

Στην τύχη του έχει αφεθεί το μεγαλύτερο πάρκο του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου “Ανδρέας Βαλαχής” ή όπως είναι πιο γνωστό ελικοδρόμιο. Ο ερχομός της άνοιξης και η φύση που ανθίζει δυστυχώς στην περίπτωσή του αποτελούν πρόβλημα καθώς ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου, έχει μετατραπεί σε ζούγκλα με τα χόρτα να εγκυμονούν κινδύνους και ερπετά, σε έναν χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων. Απογοητευμένοι ήταν όλοι οι επισκέπτες με τους οποίους μιλήσαμε στην διαδρομή μας από γωνιά σε γωνιά του όμορφου αυτού πάρκου. Οι περισσότεροι έλεγαν για την αδιαφορία της νέας δημοτικής αρχής για τη Νέα Ιωνία η οποία πιστοποιείται από την κατάσταση που επικρατεί στο ελικοδρόμιο αλλά και σε άλλα πάρκα της περιοχής.

Ο φακός του magnesianews.gr είναι αδιάψευστος μάρτυρας των όσων γράφουμε και είναι αναγκαία η άμεση επέμβαση της Διεύθυνσης Πρασίνου προκειμένου να γίνει κοπή των άγριων χόρτων, να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων που έχουν αντικατασταθεί από σακούλες κλπ. Σε ότι αφορά την μοναδική παιδική χαρά που υπάρχει εντός του πάρκου, δεν γνωρίζουμε αν συγκαταλέγεται σε αυτές που έχουν κλείσει λόγω επικινδυνότητας, πάντως η πρόσβαση στα “παιχνίδια” είναι ανοιχτή στα παιδιά, ευτυχώς όμως δεν χρησιμοποιείται τουλάχιστον από παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Ένας χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού με πολλά προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης διότι η χρήση και η επισκεψιμότητα του πάρκου αυξάνονται κατακόρυφα με την έλευση της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Τα συντριβάνια και οι τεχνητές λίμνες που είχαν κατασκευαστεί έχουν από χρόνια αφεθεί να ρημάζουν και τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάζει με τη νέα Δημοτική Αρχή. Απ’ ότι φαίνεται το ελικοδρόμιο δεν ανήκει σε αυτά που ισχυρίζεται ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ότι δεν είχαν γίνει 20 χρόνια και έγιναν μέσα σε οκτώ μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Το ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο δεν βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα. Εντός του πάρκου και αυτό, έπεσε “θύμα” βανδάλων οι οποίοι έσπασαν δεκάδες καθίσματα και λεηλάτησαν τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό του. Αναρωτιόμαστε πως θα μπορέσει το θέατρο να φιλοξενήσει τις δεκάδες εκδηλώσεις και συναυλίες που προγραμματίζονται κάθε χρόνο, όταν βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση. Χρειάζεται άμεσα η επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για να γίνει το Δημοτικό Θέατρο αλλά και ολόκληρο το πάρκο “Ανδρέας Βαλαχής” ένα “στολίδι” όπως του πρέπει για να το χαίρονται δημότες και επισκέπτες αυτής της πόλης.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.