Συμμαχίες για τις εκλογές στην ΠΕΔ αναζητά ο δήμαρχος Λάρισας

Επίσκεψη στο Βόλο του Απ. Καλογιάννη και συνομιλία με αυτοδιοικητούς

Συμμαχίες, ενόψει των εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, που θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, αναζητά, ως επικεφαλής ευρύτερου ψηφοδελτίου, που θα ξεπερνά τα πολιτικά κόμματα, όπως ανέφερε, ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, που σήμερα ήρθε στο Βόλο για να συνομιλήσει με στελέχη της αυτοδιοίκησης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος, παρουσία του Μαργαρίτη Πατσιαντά, του πρώην δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη και αρκετών δημοτικών συμβούλων των δύο μειοψηφιών στο Δ.Σ. Βόλου, ο κ. Καλογιάννης παρουσίασε το όραμά του για μια άλλη ΠΕΔ και εκτίμησε ότι το ψηφοδέλτιό του θα στελεχώσουν αυτοδιοικητικοί που ανήκουν στα κυβερνητικά κόμματα και βλέπουν ότι η πολιτική για την Αυτοδιοίκηση είναι αδιέξοδη.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση για να είναι επικεφαλής ενός ευρύτερου ψηφοδελτίου, που ξεπερνά τα κόμματα. Όπως ανέφερε, η προσπάθεια ξεκίνησε από το δεδομένο ότι μια τέτοια αυτοδιοικητική κίνηση κέρδισε τις εκλογές στο Δήμο Λάρισας και έκανε λόγο για ένα πείραμα που άλλοι αυτοδιοικητικοί τον προέτρεψαν να ακολουθήσει και σε επίπεδο ΠΕΔ. Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του κ. Καλογιάννη θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, ενώ ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα το στελεχώνουν αυτοδιοικητικοί, που πρόσκεινται στα κυβερνητικά κόμματα και δεσμεύτηκε για μια ΠΕΔ των διεκδικήσεων και όχι των διαπιστώσεων, με αγωνιστική πορεία και για μια διαφορετική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Λάρισας δεσμεύτηκε για ισοπολιτεία μεγάλων και μικρών Δήμων της Θεσσαλίας, που μέσω ενός αναπτυξιακού μοντέλου, θα μπορέσουν να σταθούν στο ύψος τους και να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στους δημότες και για μια αγωνιστική πορεία της ΠΕΔ , που θα διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών και την αντιμετώπιση της υποχρηματοδότησης.

Τόνισε δε ότι ο συνδυασμός του είναι ανοιχτός σε κάθε αυτοδιοικητικό που βλέπει τα αδιέξοδα στην Αυτοδιοίκησηκαι θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια για να γίνει η διαφορά.
Ερωτηθείς για το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση του Γ. Πατούλη που έχει υποστηρικτές των δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τον δήμαρχο Μουζακίου Γ. Κωτσό, ο Απ. Καλογιάννης απάντησε ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από υποστηρικτές της κίνησης, λόγω των αντιλήψεων και των πρακτικών για διάφορα ζητήματα της Τ.Α.

Τέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν δέχτηκε να στείλει στο υπουργείο τους φακέλους με τις αξιολογήσεις του προσωπικού, λέγοντας ότι ο Δήμος Λάρισας αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα (δεν μπορούν να κινηθιούν τα οχήματα της καθαριότητας, δεν λειτουργούν ακόμη πλήρως οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) και δεν αντέχει ούτε μια απόλυση. Ξεκαθάρισε δε ότι δεν πρόκειται να κρύψει κανέναν επίορκο και θα εξεταστούν δύο περιπτώσεις που εντοπίστηκαν, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με την επανεξέταση των συμβασιούχων αορίστου χρόνου δεν θα εξυγιάνει τους Δήμους, όπως ισχυρίζεται, αλλά θα τους διαλύσει. Επίσης έκανε λόγο για συγκεκριμένη στόχευση του υπουργού κατά τριών δημάρχων του ΣΥΡΙΖΑ, ενός του ΚΚΕ και ενός της ΔΗΜΑΡ, τη στιγμή που δεν τα έβαλε με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη που διαθέτει τους περισσότερους συμβασιούχους αορίστου χρόνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.