74 συμβασιούχοι 8μηνης διάρκειας στο Δήμο Βόλου

Υπογράφηκε από το δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη η σχετική προκήρυξη

Εβδομήντα τέσσερις συμβασιούχοι 8μηνης διάρκειας θα ενισχύσουν, το προσεχές διάστημα, τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Κοιμητηρίων και Ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Βόλου, καθώς υπογράφηκε, σήμερα, από το δήμαρχο Βόλου κ. Π. Σκοτινιώτη η σχετική προκήρυξη. Μετά την έγκρισή της από το ΑΣΕΠ, η προκήρυξη θα δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο για την υποβολή των αιτήσεων ενδιαφερομένων για τις προσλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει την έγκριση προσλήψεων 74 συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας, όσων και την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας, για τη μερική έστω κάλυψη των ασφυκτικών αναγκών σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι προαναφερθείσες Υπηρεσίες αιχμής, λόγω της συνεχούς μείωσης του αριθμού των δημοτικών υπαλλήλων, από αποχωρήσεις για συνταξιοδοτήσεις, χωρίς να προβλέπεται η αντικατάστασή τους, λόγω της νομοθετικής απαγόρευσης των προσλήψεων, ως και το 2016.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να προσληφθούν 65 συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, εκ των οποίων 16 οδηγοί, 10 χειριστές μηχανημάτων και τεχνίτες οχημάτων και 39 εργάτες καθαριότητας, οκτώ εργάτες ταφών – εκταφών για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Κοιμητηρίων και ένας ηλεκτρολόγος για την Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού.

Η κ. Νατάσσα Οικονόμου επισήμανε ότι «έχοντας απόλυτη συνείδηση των λειτουργικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Δήμος από την έλλειψη προσωπικού και κυρίως σε ό,τι αφορά το μάχιμο εργατοτεχνικό προσωπικό, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή μερίμνησε και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, για την έγκριση προσλήψεων συμβασιούχων, που θα δώσουν μία μικρή ανάσα στις Υπηρεσίες καθημερινότητας και κυρίως στην Καθαριότητα, Υπηρεσία που, με ελάχιστο για τις ανάγκες της μόνιμο προσωπικό, δίνει καθημερινά τη μάχη, για να ανταποκριθεί στο συνεχώς αυξανόμενο κύκλο εργασιών της, έχοντας ξεπεράσει προ πολλού τα όρια οποιασδήποτε περαιτέρω αναδιοργάνωσης στη λειτουργία της για την επίτευξη οικονομικών κλίμακας. Το προσωπικό αυτό θα αξιοποιήσει η νέα Διοίκηση του Δήμου, ώστε να μπορεί να ξεκινήσει τη θητείας της, όσο γίνεται με πιο ομαλές συνθήκες, ενώ ανάλογη πρόβλεψη για την εγγραφή των απαραίτητων κονδυλίων έχει γίνει και στο προσχέδιο προϋπολογισμού οικ. έτους 2015, για την εξασφάλιση συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας, στο Δήμο Βόλου, και την επόμενη χρονιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.