Αλλαγή «σκυτάλης» στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών

Από αριστερά ο απερχόμενος διοικητής Αναστάσιος Πατσαλος, που ταξιδεύει στην Ισπανία με τον νέο διοικητή ταξίαρχο Ευάγγελο Παπαδόπουλο
Αναλαμβάνει διοικητής ο πρώην επιτελάρχης ταξίαρχος Ευάγ. Παπαδόπουλος

Τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Στρατόπεδο «Γεωργούλα», παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών και σωμάτων ασφαλείας αρχών.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ενώ η αλλαγή της διοίκησης έγινε από τον υποστράτηγο Γεώργιο Βύνιο, διοικητή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού.

Ο νέος διοικητής της 32ης ΤΑΞ ΠΖΝ Εάγγελος Παπαδόπουλος που υπηρέτησε μέχρι το 2012 στο Βόλο, συνέχισε ως ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και πρόσφατα υπηρετούσε στην Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού του ΓΕΣ απ’ όπου και επέστρεψε στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Ο Ταξίαρχος Ε. Παπαδόπουλος δήλωσε τη μεγάλη του χαρά που από το 2012 επέστρεψε ξανά στο Βόλο και πρόσθεσε: «Οι αναμνήσεις πολλές, ευχάριστες, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής και αναγνωρίζω πλήρως την τιμή που μου έγινε».

Για τον απερχόμενο διοικητή και συμμαθητή του και αδελφό- όπως χαρακτήρισε τον Αναστ. Πάτσαλο- είπε ότι πρέπει να είναι υπερήφανος γιατί εκτέλεσε επιτυχώς την αποστολή του και συμπλήρωσε: «Τον θαύμαζα και εξακολουθώ να τον θαυμάζω».

Ο νέος διοικητής της 32ης Τ/ΠΝ δήλωσε χαρούμενος γιατί διαπιστώνει ότι όλα αυτά τα χρόνια ο λαός του Βόλου συμπαραστέκεται και πρόσθεσε: « Η ιστορία της 32ης Τ/ΠΝ είναι συνυφασμένη με τον Βόλο. Ξέρω ότι μπορούμε να στηριζόμαστε στους πολίτες και τις αρχές της πόλης.
Η Ταξιαρχία Πεζοναυτών θα είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία , έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να βοηθήσει όπου μπορεί. Η 32η Τ/ΠΝ είναι η καλύτερη Ταξιαρχία του Ελληνικού Στρατού και ξεπερνά τα στενά όρια του ελληνικού χώρου και δυτικά και ανατολικά . Μας θαυμάζουν αυτοί που πρέπει , μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους εκείνοι που πρέπει.
Τέλος επισήμανε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι σε κρίση, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τη διάκριση.

Ο απερχόμενος διοικητής, Ταξίαρχος Αναστ. Πάτσαλος δήλωσε ότυι είναι ξεχωριστή μέρα χαράς γιατί ολοκληρώθηκε ένας χρόνος παροχής έργου, ασφάλειας, αποτροπής και δικής μου προσωπικής εργασίας και επίσης χαράς «γιατί παραδίδω την ταξιαρχία σε έναν εξαιρετικό συμμαθητή φίλο, αδελφό, καταξιωμένο ταξίαρχο τον Ευάγγελο Παπαδόπουλο που θα πάει την Ταξιαρχία ακόμη παραπέρα».

Στον απολογισμό του είπε πως η 32η ΤΑΞ Π/Ν μέσα στο χρόνο αυτό βοήθησε την κοινωνία παρέχοντας μια δομή φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών, φιλοξενώντας τους πρόσφυγες στη δομή ΜΟΖΑ και παρείχε φιλανθρωπικό έργο σε σχολεία με παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε αποχιονισμούς, δασοπυροσβέσεις, παντού.

«Η Ταξιαρχία δήλωσε την παρουσία της από τα Επτάνησα μέχρι τα Δωδεκάνησα και από την Καστοριά μέχρι σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και με την εικόνα της δίνει ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους τους Έλληνες, τους Ακρίτες, ότι είμαστε δω και όποτε χρειαστεί θα είμαστε εκεί, κοντά τους και μπροστά τους, γιατί η ετοιμότητα της Ταξιαρχίας είναι παρά πολύ υψηλή. Θα είναι η πρώτη αιχμή του δόρατος που θα βρεθεί κοντά τους και θα τους υπερασπιστεί» επισήμανε ο Ταξίαρχος Πάτσαλος.

Ο κ. Πάτσαλος, που αναβαθμίζεται και προσεχώς θα υπηρετεί στο ΝΑΤΟϊκο Στρατηγείο στη Βαλένθια της Ισπανίας, χαρακτήρισε εξαιρετικούς ανθρώπους τους συνεργάτες του, όπως τους Βολιώτες και τους Μαγνησιώτες.

Για τις προκλήσεις που περιμένουν το νέο διοικητή είπε ότι αυτές αφορούν στη διαχείριση, στην εκπαίδευση και ετοιμότητα και στην αποτροπή κινδύνων και να διαμορφωθεί σωστά το μέλλον ώστε να βγει το σύνολο της κοινωνίας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων – η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας- Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου και η τέως υφυπουργός ΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
ΜΕΡΑΡΧΟΣ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΓΗΜΑ32 ΠΖΝ ΒΑΓ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΕΝΣΤΟΛΟΙ ΒΟΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.