Ανεξάρτητοι: Τουλάχιστον πολιτικοί απατεώνες η ομάδα Μπέου

Κάνουν λόγο για πολιτική κωλοτούμπα της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι έξι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου, μέσω της οποίας επιτίθενται στην δημοτική αρχή με αφορμή το θέμα του ΣΥΔΙΣΑ, αποκαλώντας την ομάδα Μπέου ως πολιτικούς απατεώνες. Οι ανεξάρτητοι δεν παραλείπουν να σχολιάσουν το επεισόδιο μεταξύ Μπέου και Πέγιου στο τηλεοπτικό αέρα του «Άστρα», όπου ο σε αργία δήμαρχος χαρακτήρισε «άσχετο» τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση « Απατεώνας σύμφωνα με το Ελληνικό Λεξικό είναι αυτός που ξεγελάει συστηματικά για δικό του όφελος ,εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη , την καλή διάθεση ή την αφέλεια αυτών που του δείχνουν εμπιστοσύνη. Πολιτικός απατεώνας είναι εκείνος που ενεργεί ως απατεώνας στο περιβάλλον της πολιτικής.

Ακριβώς αυτό είναι η ομάδα Μπέου και σημερινή Δημοτική Αρχή . Πολιτικοί απατεώνες τουλάχιστον. Και αν υπήρχαν μέχρι τώρα επιφυλάξεις, αναστολές και αμφιβολίες, τις ημέρες αυτές όλα ξεδιπλώθηκαν, ξεκαθαρίστηκαν και φάνηκε η πραγματική εικόνα, που αυτή τη φορά δεν έχει ούτε λαμπιόνια να στραβώνουν , ούτε λουλούδια να παραμυθιάζουν. Είναι η άνευ προηγουμένου πολιτική κωλοτούμπα της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με την υγεία των πολιτών και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ,με την υποδοχή απορριμμάτων από Ιδιωτική Εταιρεία της Τρίπολης, συλλογής και επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων που αποστειρώνονται και κατά τον νόμο προσομοιάζουν με τα αστικά. Και πιο συγκεκριμένα της Εταιρείας ΑΝΣΥ συμφερόντων της πολύ γνωστής στο πανελλήνιο πια , οικογένειας Καλογρίτσα , μέλος της οποίας φέρεται να μην είναι άγνωστο σε μέλη της Δημοτικής Αρχής από την <<ωραία>> ακόμα εποχή <<άνθησης>> του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου.

Η ιστορία έχει ως εξής. Με την υπογραφή για σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου 16 Δημοτικών Συμβούλων (πλην της Παράταξης Μιτζικού) ορίστηκε , όπως ο νόμος ορίζει, την 25η Ιουλίου 2016 η 20η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την «Αποδοχή από τον ΣΥΔΙΣΑ του αιτήματος της “ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΣΗΣ – ANSY Α.Ε.” για τη μεταφορά και απόρριψη αποστειρωμένων Ε.Α.Α.Μ. (Επικίνδυνων Αποβλήτων Αμιγώς Μολυσματικών) από τη ΒΙΠΕ Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Π.Σ. Βόλου». Ποτέ όμως αυτή δεν έγινε, με ευθύνη της πλειοψηφίας που δεν προσήλθε ,προσβάλλοντας με απόλυτο τρόπο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον θεσμό. Ορίστηκε κατόπιν , καθώς ο νόμος ορίζει, την 29η Ιουλίου η 21η συνεδρίαση με το ίδιο θέμα, όπου επίσης με τον ίδιο τρόπο η Δημοτική Αρχή απαξίωσε τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν προσήλθε. Όπως όμως επίσης ο νόμος ορίζει, η Δημοτική Αρχή και το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν υποχρεωμένοι να ορίσουν την τελευταία συνεδρίαση όπου με σχετική πλειοψηφία θα μπορούσε να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Εκεί φοβούμενη η Δημοτική Αρχή πως θα παρθεί απόφαση, αντίθετη των προθέσεών της , προσήλθε και το θέμα ,παρ’ όλη τη δυσφορία της, συζητήθηκε. Και ενώ έπρεπε να παρθεί απόφαση μόνο για την ΑΝΣΥ που βρισκόταν έτσι κι αλλιώς εκτός δικαιοδοσίας ΣΥΔΙΣΑ , η Δημοτική Αρχή αλλάζοντας τη θέση της αφού είχε ήδη αποδεχθεί την αίτηση τη συγκεκριμένης εταιρείας και μάλιστα χωρίς να έχει υπογράψει την αυτονόητη , για την τάξη , σύμβαση, με μια δήθεν τρίπλα βάζει με κουτοπόνηρο τρόπο, η όποια απόφαση διακοπής συνεργασίας να μην αφορά μόνο την συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και άλλη που δραστηριοποιείται στα όρια ευθύνης του ΣΥΔΙΣΑ και άρα μπορεί να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις του , όπως και η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιβεβαίωσε προ ολίγων ημερών.

Παρ’ όλη την αντίδρασή μας και την αποχή από την ψηφοφορία για τον λόγο αυτό ( της εκδικητικότητας και σαλαμοποίησης δηλαδή των πάντων) ,η πλειοψηφία πρότεινε και εν τέλει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν, να διακοπεί η σύμβαση με την ΑΝΣΥ αλλά και με την άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή ευθύνης του ΣΥΔΙΣΑ. Μεταξύ αυτών που ψήφισαν τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ. Πράττος Γεώργιος και Γανωτής Κων/νος που προηγουμένως όμως είχαν συμφωνήσει και υπογράψει τη σύμβαση ως εκπρόσωποι του Δήμου στον ΣΥΔΙΣΑ . Όμως και παρά την αλλαγή στάσης τους , λίγες μέρες αργότερα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΔΙΣΑ οι ίδιοι άνθρωποι μαζί με τον κ. Κάλλη Στέφανο ( ορισμένο επίσης από την παράταξη της πλειοψηφίας) άλλαξαν και πάλι την άποψή τους και ψήφισαν το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που ψήφισαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή την συνέχιση της συνεργασίας με την ΑΝΣΥ και κατά παράβαση της απόφασης και εντολής του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά εν τέλει και της λογικής, αφού με έναν περίεργο ( μα πάρα πολύ περίεργο) τρόπο άλλαξαν την άποψή τους και το άσπρο το έκαναν μαύρο. Και παρ’ όλο που ίσως είναι αντικείμενο άλλης ιατρικής ειδικότητας η ερμηνεία της συγκεκριμένης στάσης, δεν θα είχε καμιά αξία η αναφορά μας σ’ αυτό, αν δεν μεσολαβούσε το συμφέρον των Δημοτών αλλά και αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν εκπροσωπούσαν τον Δήμο . Να θυμίσουμε ότι εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εκπροσωπούν τους Δημότες και να υπερασπίζουν τα συμφέροντά τους και που βέβαια με την πολιτική τους στάση δεν το τίμησαν. Φυσικά δεν το έκαναν υποθέτουμε με δική τους πρωτοβουλία αλλά με απόφαση που ελήφθη από το σύνολο της πλειοψηφίας.

Αυτό είναι λοιπόν η πολιτική απατεωνιά της Δημοτικής Αρχής που δεν έχει κανένα δικαίωμα εφεξής να χρησιμοποιεί αυτόν τον προσδιορισμό για κανέναν ,αν πρώτα δεν αναφέρεται, ως παράδειγμα προς αποφυγήν, στον ίδιο της τον εαυτό. Από την πλευρά μας θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια έτσι ώστε να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των Δημοτών που δεν υπερασπίζεται η Δημοτική Αρχή αλλά και να στήσουμε τα αναχώματα εκείνα που θα σταματήσουν τις εξυπηρετήσεις οικείων και τις εκδουλεύσεις, που τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί ανησυχητικά .
Υστερόγραφο.

Με την ευκαιρία της έκθεσης Αντιδημάρχου από εξωθεσμικό παράγοντα των Δημοτικών πραγμάτων του Βόλου ένα έχουμε να πούμε. Ο καθένας αξιολογεί την αξιοπρέπειά του και ορίζει την τιμή της. Άλλοι την θεωρούν αδιαπραγμάτευτη και άλλοι την κοστολογούν και την ανταλλάσσουν πολιτικά ή και με άλλον τρόπο. Εμείς πάντως την θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη.
Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι
Ελένη Ανδρέου Μεικοπούλου
Ιάσων Αποστολάκης
Κώστας Γαργάλας
Ματθαίος Δραμητινός
Φωτεινή Κοκκινάκη
Ιωάννης Μολοχίδης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.