Από κοινού οι προσπάθειες για το IΕΚ Ειδικής Αγωγής

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αντιδημαρχίας Παιδείας

Από κοινού προσπάθειες και ενέργειες για διεύρυνση των κατηγοριών ατόμων που έχουν δικαίωμα φοίτησης στο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Βόλου, γίνονται από πλευράς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου.
Η αντιδήμαρχος Παιδείας, Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, δήλωσε στην ΕΡΤ, ότι παρότι πέρυσι είχε υπογραφεί το ΦΕΚ για την ίδρυση ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής στο Βόλο και στις Σέρρες, τελικά, δεν λειτούργησε ποτέ, καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής, προκειμένου να συγκροτηθούν τα τμήματα και να λειτουργήσουν οι ειδικότητες.
Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, υπάρχει συνεργασία με το ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Σερρών, ώστε να ενταχθούν και άλλες κατηγορίες αναπηριών, πλην αυτών που έχουν να κάνουν με την όραση και την ακοή.
Όπως μάλιστα, δήλωσε η αντιδήμαρχος, σύντομα θα πραγματοποιηθεί για το θέμα, συνάντηση με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, ώστε να ασκηθούν από κοινού πιέσεις στο Υπουργείο Παιδείας και να «ανοίξει» τελικά, το πλαίσιο των κατηγοριών αναπηρίας για φοίτηση στα Ειδικά ΙΕΚ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.