Διαφωνίες των μειοψηφιών για τη δημιουργία του συνεδριακού κέντρου

Από τις διαφωνίες των μειοψηφιών για τη μετατροπή του εκθεσιακού κέντρου σε συνεδριακό, χαρακτηρίστηκε η συζήτηση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και της τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Τελικά το έργο εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας μόνο.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός ανέφερε ότι δίνονται 1.200.000 € για να μετατραπεί ένα εκθεσιακό κέντρο σε συνεδριακό. «Όχι μόνο το ποσό είναι μεγάλο, αλλά πρέπει να δούμε και την σκοπιμότητα. Δεν δικαιολογείται ένα τέτοιο ποσό. Προτεραιότητα για το Δήμο πρέπει να είναι άλλες υποδομές, όπως δίκτυο ύδρευσης κλπ.», είπε και τόνισε ότι τα χρήματα πρέπει να κρατηθούν ως μαξιλάρι.

Για κορυφαίο σκάνδαλο έκανε λόγο ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φώτης Λαμπρινίδης και τόνισε ότι έτσι θα παραμείνει στη συνείδηση των Βολιωτών.

Τις επιφυλάξεις κι ενστάσεις τους για τη διάθεση αυτού του ποσού για τη μετατροπή του Εκθεσιακού σε Συνεδριακό Κέντρο, εξέφρασαν οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι. Ο Κ. Γαργάλας, ανέφερε ότι η μετατροπή του εκθεσιακού σε συνεδριακού λειτουργεί ανταγωνιστικά, προσθέτοντας ότι είναι έργο βιτρίνας, δεν είναι πρώτης προτεραιότητας και πρότεινε να κρατηθούν τα χρήματα.

Ο αντιδήμαρχος Θ. Σταυρίδης τόνισε ότι το κόστος με την έκπτωση θα πέσει στο μισό συνεδριακού και θα έχει χωρητικότητα 2.700 ανθρώπων. Ευελπιστούμε στην προσέλκυση μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων, υπάρχει χώρος στάθμευσης, τόνισε.

Ο Μιχ. Μιτζικός για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού της ΑΝΕΒΟ κατά 127.000 €, διερωτήθηκε ποιο είναι το έργο της, με τον Γιώργο Μουλά να τονίζει ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής κι αυτά έχει αποφασίσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.