Διακοπές υδροδότης στη Ν. Αγχίαλο λόγω πτώσης στάθμης γεωτρήσεων

Η ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνει ότι λόγω προβλήματος πτώσης της στάθμης άντλησης στη μεγάλη γεώτρηση «Αρτεσιανό», που τροφοδοτεί το υδραγωγείο της Ν. Αγχιάλου, θα υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ήδη η γεώτρηση έχει σταθεροποιηθεί στα 20m ³/H, από 55m ³/H που έβγαζε τον Μάιο του 2016.

«Προφανώς, λόγω της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των ιδιωτικών γεωτρήσεων άρδευσης που βρίσκονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή «Μάνες – Μικροθηβών», η στάθμη του υπόγειου υδροφορέα έχει υποχωρήσει δραματικά. Ήδη η κύρια γεώτρηση «Μάνες – Μικροθηβών» βγάζει περί τα 62 m³/H από 85 m³/H που έβγαζε τον Μάιο του 2016, εκτιμά η ΔΕΥΑΜΒ.

Πρέπει να γίνουν άμεσα κατανοητά από τους τοπικούς φορείς και ο κοινό:
1) ο περιορισμός της κατανάλωσης,
2) η απαγόρευση ποτίσματος κοινόχρηστων πάρκων και γηπέδων,
3) η διακοπή της υδροδότησης των «ντους», σε όλο το παραλιακό μέτωπο της δ.ε. ΑΓΧΙΑΛΟΥ από 18:00 – 08:00 της άλλης ημέρας.

H Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνει ότι από την 12/07/2016 ενδέχεται να γίνουν διακοπές υδροδότησης, κατά τη διάρκεια της ημέρας στους οικισμούς Μάραθος – Κριθαριά και Μ. Βελανιδιά, όπως και στις τοπικές κοινότητες Μικροθηβών & Αϊδινίου.

Επειδή τα δίκτυα αυτών των περιοχών δεν έχουν τοπικές βάνες στα χαμηλότερα σημεία, ώστε να γίνει ασφαλής προγραμματισμός διακοπών και ξανά τροφοδοσίας, δεν μπορεί να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ώρες διακοπών, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Γενικά μπορεί να ανακοινωθεί ότι τις πρωινές ώρες θα γίνονται οι διακοπές σε Μάραθο – Κριθαριά και Μ. Βελανιδιά και το απόγευμα σε Μικροθήβες και Αϊδίνι.
Επίσης θα προχωρήσει σε 2ωρες διακοπές υδροδότησης, σε τμήματα της πόλης της Ν. Αγχιάλου.

Ανακοίνωση για τις ακριβείς ώρες αλλά και τους τομείς της πόλης της Ν. Αγχιάλου που θα γίνουν οι διακοπές, θα βγει τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.