«Δίσκος» για τη νέα δημοτική κίνηση βγήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Δίσκος» για να ενισχυθεί η νέα δημοτική κίνηση που ιδρύουν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, βγήκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, από τον αντιδήμαρχο Κοιμητηρίων Χρήστο Στεφόπουλο.

Ο αντιδήμαρχος ζήτησε το λόγο και είπε ότι το Σάββατο δημιουργήθηκε νέος δημοτικός φορέας. «Εμείς ως Δημοτική Ομάδα είμαστε μαζί τους. Τους λέμε καλή επιτυχία. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 50 άτομα. Πρόταση δική μου είναι να κάνουμε έρανο να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε» είπε ο κ. Στεφόπουλος και πήρε έναν ψάθινο δίσκο και γυρνούσε από συμβούλους σε συμβούλους για να συγκεντρώσει χρήματα.

Απαντώντας ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας, είπε «τα χρήματα τα χαρίζουμε στον κ. Γαλάτη τώρα που θα μείνει άνεργος».

Εγκρίθηκε η έκθεση πεπραγμένων της ΕΠΖ
Η ετήσια έκθεση πεπραγμένων 2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία κατά το έτος 2016 ελήφθησαν 394 αποφάσεις, εκ των οποίων οι 378 ομόφωνες και οι 16 κατά πλειοψηφία.

Η επιτροπή έλαβε 18 αποφάσεις αφορούν την κατηγορία: «Χορήγηση Προέγκρισης Ίδρυσης καταστημάτων και επιχειρήσεων» κι 136 αποφάσεις την κατηγορία: «Ανάκληση /οριστική αφαίρεση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων επιχειρήσεων και λοιπών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων αρμοδιότητας του δήμου», εκ των οποίων δόθηκαν 79 αναβολές, ελήφθησαν αποφάσεις για οκτώ ανακλήσεις αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων, 45 αποφάσεις για μη ανάκληση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων, δύο αποφάσεις για οριστική παύση λειτουργίας καταστήματος και δύο αποσύρσεις λόγω μη ύπαρξης αντικειμένου.

Επίσης, το περασμένο έτος, ελήφθησαν 96 αποφάσεις που αφορούν την κατηγορία: «χορήγηση /ανάκληση άδειας λειτουργίας μουσικής», εκ των οποίων δόθηκαν 32) αναβολές, αποφασίστηκαν 29 χορηγήσεις, αποφασίστηκαν 15 αφαιρέσεις αδειών Μουσικών Οργάνων και 20 για μη αφαίρεση αδειών Μουσικών Οργάνων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.