Έμποροι: Αντίθετοι στην απελευθέρωση …

Για όλες τις Κυριακές όπως προτείνει το ΔΝΤ. Καλά κινήθηκε η αγορά την περασμένη Δευτέρα

Εκ διαμέτρου αντίθετοι, στην πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τάσσονται οι έμποροι της Μαγνησίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος. Στο επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο εστάλη στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή, το ΔΝΤ τονίζεται ότι το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στην πρώτη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά δεν εφαρμόστηκε.
Η άμεση απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ήταν πάντως αρνητική, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές, με το ΥΠΟΙΚ να προτάσσει ως προϋπόθεση τον καθορισμό ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα χαρακτηρίζεται μια περιοχή τουριστική.
Όπως τόνισε, ο κ. Απόστολος Οντόπουλος « είναι αλήθεια ότι τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Έχουμε έρθει από δυο μήνες οι οποίοι ήταν καταστροφικοί για την εμπορική αγορά του Βόλου. Οκτώβριο και Νοέμβρη, είδαμε πρωτοφανή πράγματα στην αγορά. Δυστυχώς έχουμε μπει σε μια νέα εποχή. Όμως, δεν είμαστε υπέρμαχοι του να λειτουργούν τα καταστήματα 9-9, ούτε υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου και των ημερών, όπως προτείνει το ΔΝΤ, αλλά όμως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε ότι μπορούμε προκειμένου να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας. Η πλήρης απελευθέρωση της Κυριακής μας βρίσκει αντίθετους. Όσο περνάει από το χέρι μας δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο».
Αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς την προηγούμενη Δευτέρα το απόγευμα, ο κ. Οντόπουλος τόνισε, ότι απέδωσε και μάλιστα το επιβεβαίωσαν αυτό, ακόμη και όσοι αρχικά ήταν αρνητικοί στην αρχή της πρότασης…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.