Εκτός προγραμμάτων εργασιακής εμπειρίας άνεργοι βολιώτες, λόγω επιπλέον ενσήμων!

Όπως κατήγγειλε στο «Ράδιο-Ένα», ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Εκτός προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μένουν άνεργοι νέοι που είχαν την… «ατυχία» να δουλέψουν περιστασιακά και έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100 ένσημα, όπως διαπιστώθηκε από την κατάθεση των δικαιολογητικών που ξεκίνησε χθες.

Τα παραπάνω κατήγγειλε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5», ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου, που επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και ζήτησε να απαλειφθεί ο συγκεκριμένος όρος των προϋποθέσεων για συμμετοχή στα προγράμματα.

Ο Δημήτρης Βασιλείου, χαρακτήρισε παράξενο το γεγονός, ότι κάποιες εγκύκλιοι που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Εργασίας για τα προγράμματα αυτά του ΟΑΕΔ, είναι «φούσκες».

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή στα ζητούμενα δικαιολογητικά, όσων καταθέσουν τα χαρτιά για να παρακολουθήσουν τα προγράμματα, να υπάρχει μια τροπολογία, σύμφωνα με την οποία, όσοι έχουν ακόμη και λίγα περισσότερα από 100 ένσημα, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και οι νέοι εργαζόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις να αποκλείονται από ένα πρόγραμμα, κάτι που είναι αδιανόητο και απαράδεκτο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή», δήλωσε.

Στην ουσία, αν κάποιος έχει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας, γιατί ακριβώς, έχει πάνω από 100 ένσημα!
«Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, είναι αν θέλουν τελικά οι κυβερνώντες, να βοηθήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία να λαμβάνουν χρήματα, αλλά και για να έχουν ένσημα οι εργαζόμενοι», είπε ο κ. Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΕΚΒ «είναι εγκληματικό και δεν συγκινείται κανείς όταν βλέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι ηλικίας 20-29 ετών που έχουν λίγα περισσότερα από 100 ένσημα, να μην μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

«Έγκλημα το μεροκάματο με ένσημο;»

Ο γραμματέας του ΕΚΒ παρέθεσε περίπτωση Βολιώτη που αποκλείεται από το πρόγραμμα, διότι έχει 130 ένσημα, λέγοντας ότι είναι εγκλητικό για ένα παιδί 26 χρονών να μένει εκτός προγράμματος, επειδή έτυχε να δουλέψει εποχιακά.

«Είναι απαράδεκτα και αδιανόητα όσα γίνονται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς ορδές ανέργων, να μην μπορούν οι άνθρωποι να βρουν λύση και να τους κυριεύει η απόγνωση», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Δημ. Βασιλείου.

Ο γραμματέας του ΕΚΒ τόνισε ότι η διάταξη αυτή, των προϋποθέσεων πρέπει να απαλειφθεί, ώστε να ανακουφιστούν – έστω και με «ασπιρίνες» – οι νέοι άνεργοι, αποκτώντας και παραπάνω γνώσεις.

Ευθύνες για τη μη χρηματοδότηση των συνδικάτων

Καταλήγοντας, έκανε λόγο για πρωτοφανή πράγματα που δεν έχουν ξαναγίνει σε καμία χώρα, ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, όπως και για το γεγονός, ότι βάζει τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά της Εργατικής Εστίας, με στόχο να σβήσει το συνδικαλιστικό κίνημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.