Επιχορήγηση περίπου 7 εκ. € θα ζητήσει ο Δήμος Βόλου

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προμηθευτές

Αίτηση για επιχορήγηση περίπου 7 εκ. € θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου, στο υπουργείο Εσωτερικών την ερχόμενη εβδομάδα, για να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τέλος του 2015, για να ξεκινήσει να δίνει χρήματα στους προμηθευτές.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, η Οικονομική Υπηρεσία υπολογίζει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς τρίτους, σε βάθος πενταετίας, σε σχεδόν 7 εκ. € και την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η σχετική αίτηση προς το υπουργείο, για χρηματοδότηση, ώστε να ξεκινήσει να πληρώνει τους προμηθευτές, στους οποίους οφείλει χρήματα.
Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών εστάλη στο Δήμο Βόλου στα μέσα Ιουλίου προβλέπει ότι κάθε δικαιούχος φορέας μπορεί να επιχορηγηθεί συνολικά μέχρι το ύψος του ποσού των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί κατά την 30 Απριλίου 2016.
Η Οικονομική Υπηρεσία θα πρέπει να καταθέσει μηνιαίο πλάνο της αιτούμενης επιχορήγησης, το οποίο θα αρχίζει από τον φετινό Ιούλιο και θα φτάνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2017, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο. Το πλάνο θα συνοδεύεται από αναλυτική έκθεση αξιολόγησης, η οποία θα περιέχει την εξέλιξη της πορείας των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά την τελευταία πενταετία, καθώς και τους λόγους συσσώρευσής τους, όπως και οι ενέργειες που έχουν γίνει για την αποφυγή συσσώρευσης νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.