Θέμα χρόνου η παραχώρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου στο Δήμο Βόλου

φωτογραφία αρχείου
Θα εξεταστεί το αίτημα από το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του ΟΛΒ

Θέμα χρόνου είναι η εξέταση των προτάσεων από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ, τόσο του ΟΛΒ όσο και του Δήμου Βόλου, για απόδοση μέρους χερσαίας ζώνης του λιμανιού του Βόλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και του πάρκου Αγ. Κωνσταντίνου.

Ήδη προ πέντε μηνών είχε γίνει συνάντηση στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου ο Δήμος Βόλου υπέβαλε τον φάκελο με τις προτάσεις αξιοποίησης και σύντομα αναμένεται να κληθούν οι δύο πλευρές (Δήμος – ΟΛΒ) για να ανακοινωθεί η απόφαση, που αν είναι θετική θα επιφέρει τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης για απόδοση μέρους χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο Δήμο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΒ Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο Οργανισμός επί της προηγούμενης Διοίκησης του κ. Πρίγκου μερίμνησε να δει ποιες είναι οι περιοχές που δεν χρειάζεται το λιμάνι από τη χερσαία ζώνη, διότι είναι περιοχές που δεν σχετίζονται άμεσα με παροχή λιμενικών υπηρεσιών ή κομμάτια που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τον ΟΛΒ για ανάπτυξη λιμενικών υποδομών και υπηρεσιών.

Πρόκειται για το πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου και άλλα τρία σημεία της λιμενικής ζώνης, που η τότε Διοίκηση έκανε συγκεκριμένη πρόταση προς το ΤΑΙΠΕΔ ότι σε περίπτωση που συμφωνεί, να γίνει μεταβολή ή τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης που έχει ο ΟΛΒ με το δημόσιο για να αποχαρακτηριστούν από «ζώνη λιμένα» και να αποδοθούν στις Δημοτικές Αρχές, ανέφερε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Η νέα Διοίκηση, τόνισε, δεν έχει αλλάξει κάτι και παραμένει σταθερή, διότι όντως με αυτού του είδους τα κριτήρια, πολύ σωστά αποφασίστηκε αυτό και εστάλη στο ΤΑΙΠΕΔ.
«Απ’ όσο γνωρίζω, την πρόταση έχει εξετάσει το ΤΑΙΠΕΔ και προ πέντε μηνών έγινε συνάντηση μεταξύ των παραλιμένιων Δήμων και των Οργανισμών Λιμένων, για να συζητηθούν τέτοια θέματα και ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου κ. Θεοδώρου παρέδωσε έναν φάκελο προτάσεων, τις οποίες το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει, ενώ δόθηκε προθεσμία να προετοιμαστεί και ο Οργανισμός Λιμένος», ανέφερε ο κ. Σταυριδόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΟΛΒ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα και μόλις κληθεί, θα γίνει συζήτηση με το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει δρομολογηθεί, καθώς υπάρχει και η πρόταση του Οργανισμού από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο και σύντομα αναμένεται να καλέσει τις δύο πλευρές και να ανακοινώσει την απόφασή του.

Όπως ανέφερε είναι ένα θέμα που θέλει το χρόνο του, ενώ συμπλήρωσε ότι στα λιμάνια της Πάτρας και Κέρκυρας που έγινε παραχώρηση στην Αυτοδιοίκηση μέρους της χερσαίας ζώνης των λιμανιών, οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από το 2008.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.