Γ. Γκουντέλιας: Η ΔΕΥΑΜΒ δε διαβουλεύτηκε για να εξασφαλίσει πηγαίο νερό

Ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου κ. Γιάννης Γκουντέλιας.
Μέρος του νερού της πηγής Γερακιά θα μπορούσε να δοθεί στην πόλη…

Το γεγονός ότι η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ δεν διαβουλεύτηκε με τους λίγους κτηματίες της περιοχής, για να δοθεί μέρος των νερών της πηγής Γερακιά (είναι δεύτερη σε παροχή μετά τη Μάνα), για υδροδότηση της πόλης, τόνισε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρώην αντιδήμαρχος Πορταριάς, Μακρινίτσας και Ιωλκού Γιάννης Γκουντέλιας.
Ο κ. Γκουντέλιας εκτίμησε ότι και φέτος το καλοκαίρι θα υπάρξει πρόβλημα με το νερό και υποστήριξε ότι αντί η ΔΕΥΑΜΒ να διακόπτει την λειτουργία κοινόχρηστων βρυσών, που ελάχιστη οικονομία θα φέρουν, θα μπορούσε τον χειμώνα να εξασφαλίσει επιπλέον πηγαίο νερό, από την πηγή Γερακιά, που έρχεται στο Βόλο, βρίσκεται σε 1000 μ. περίπου υψόμετρο στο βουνό και υπάρχει συμφωνία με τη ΔΕΥΑΜΒ ότι από τέλος Απριλίου, το νερό δίνεται στους κτηματίες της περιοχής.
«Επειδή είναι ελάχιστοι οι κτηματίες, ακόμη και τώρα η ΔΕΥΑΜΒ, θα μπορούσε, να προκαλέσει διαβούλευση, ώστε μέρος νερού της πηγής θα κατέληγε για την ύδρευση του Βόλου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε», τόνισε ο πρώην αντιδήμαρχος.
Ο Γιάννης Γκουντέλιας εξήγησε ότι το νερό της συγκεκριμένης πηγής, δεν είναι πάρα πολύ, αλλά η Γερακιά, είναι η δεύτερη πηγή, μετά τη Μάνα και θα μπορούσε να συμβάλλει στο υδρευτικό πρόβλημα της πόλης, που παρουσιάζεται κάθε καλοκαίρι.
Όπως εξήγησε στην ύδρευση του Βόλου, τον χειμώνα πέφτει το νερό από την πηγή Γερακιά, αλλά, με την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου τον Απρίλιο, το νερό της πηγής προορίζεται για τους κτηματίες, που όμως είναι πολύ λίγοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.