Εικόνες εγκατάλειψης στην ιστορική Μακρινίτσα

makrinitsa1Στο έλεος της αδιαφορίας της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται ο ιστορικότερος και πόλος έλξης πολλών τουριστών, όλη τη χρονιά γνωστός Πανελλαδικά και δημοφιλής οικισμός της Μακρινίτσας.
Με την είσοδο στην «κορωνίδα» του Βόλου, ο επισκέπτης βρίσκεται αντιμέτωπος με εικόνες εγκατάλειψης, που δεν αφορούν μόνο την αισθητική, αλλά και επικινδυνότητα, καθώς τα παραδοσιακά ξύλινα κάγκελα έφυγαν από τη θέση τους, με αποτέλεσμα να χάσκει ο γκρεμός.

Σύμφωνα με ανάρτηση επαγγελματία της περιοχής στο Facebook, η εικόνα στην είσοδο του χωριού εν έτει 2016, μόνο σε τουριστικό τόπο δεν παραπέμπει κι όπως τονίζουν οι κάτοικοι «εκτός της κακής αισθητικής εμφανές είναι το επικίνδυνο του θέματος, το κενό στον γκρεμό και εγκυμονεί κίνδυνος να φύγει κανένα παιδάκι και να θρηνήσουμε θύματα».
makrinitsa4
Οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα και να αποκαταστήσουν την εικόνα του μοναδικού οικισμού, που με την εικόνα αυτή δυσφημίζεται στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής περιόδου. Επίσης, πρέπει τάχιστα να αποκατασταθεί η ασφάλεια, που τονίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής πριν είναι αργά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.