Κ. Αγοραστός: «Εικόνες ασέβειας και παρακμής στον Βιολογικό»

Με αφορμή την παρεμπόδιση δειγματοληψιών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

Για εικόνες ασέβειας και παρακμής έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναφερόμενος στην παρεμπόδιση δειγματοληψίας κλιμακίου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, εκ μέρους υπαλλήλων των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Βόλου.
Το κλιμάκιο υπαλλήλων της υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας παρεμποδίστηκε και δεν τους επιτράπηκε να κάνουν άμεσα τη δειγματοληψία για τον έλεγχο ποιότητας των νερών, όπως προβλέπεται από το Νόμο 4014 και ο Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για εικόνες “ασέβειας και παρακμής” και τόνισε ότι «ο νόμος ισχύει και θα εφαρμοστεί για όλους».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας έκαναν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους. “Υπάρχουν έλεγχοι τακτικοί και έκτακτοι τόσο σε βιολογικούς καθαρισμούς όλων των πόλεων, αλλά και σε εργοστάσια. Αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν και έκτακτοι έλεγχοι. Δηλαδή θα ειδοποιούν “ελάτε θα έλθουμε σήμερα και πάρτε τα απαραίτητα μέτρα που θα δείχνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα”, διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι τους ελέγχους στο Βιολογικό δεν μπορεί να τους σταματήσει ούτε ο περιφερειάρχης ούτε η αντιπεριφερειάρχης.

Οι έλεγχοι είναι υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας, ανέφερε, και έχουν υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, στους ανθρώπους. Το να προστατεύουν το περιβάλλον με τα μέσα που έχουν και διαθέτουν, αλλά και με τους ελέγχους τακτικούς και έκτακτους, είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να κάνει αυτό που πρέπει.
«Οπωσδήποτε χρειάζεται συνεργασία όλων των φορέων, να δίνουν τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν χρειάζεται και να γίνεται η επεξεργασία όλων αυτών των στοιχείων. Εμείς θέλουμε να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Υπάρχει ειδική διαδικασία, νόμοι. Και σας επαναλαμβάνω ότι κανείς δεν είναι πάνω από τους νόμους», ήταν η δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Απ. Γαλάτης: «Όλοι υπηρετούμε τη νομιμότητα»
Σε δήλωσή του, παρεμβαίνοντας σε μεσημβρινή τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλης Γαλάτης επισήμανε ότι «ο κ. Αγοραστός δεν είναι πατριάρχης της νομιμότητας, όλοι την πρεσβεύουμε και την υπηρετούμε».
Ο ίδιος ανέφερε ότι χθες δεν υπήρξε καμία βιαιοπραγία αλλά τηρήθηκε η νομιμότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.