Κώστας Θεοδοσόπουλος: Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι!

Είμασταν οι μπροστάρηδές του και τώρα θα μας βρει απέναντί του, λέει για τον Αχιλλέα Μπέο

Με σκληρές εκφράσεις και χωρίς να “μασήσει” τα λόγια του μιλάει στο magnesianews.gr ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Αστέρια” Αγριάς Κώστας Θεοδοσόπουλος, μετά από μία ακόμη περιπέτεια που έζησε στο πλαίσιο συνεχιζόμενης κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ Δήμου Βόλου και κατοίκων με αφορμή την κατασκευή αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΜΒ σε χώρο πρασίνου.

Ο κ. Θεοδοσόπουλος ήταν μεταξύ των έξι συλληφθέντων που οδηγήθηκαν σήμερα στο αστυνομικό Τμήμα Ανακασιάς, επειδή σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από έναν φοίνικα στο πάρκο στα “Αστέρια” τον οποίο συνεργείο ήθελε να κόψει για να προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής του αντλιοστασίου.

“Αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν είναι τελείως απαράδεκτα. Μας βουτάνε, μας πάνε στο τμήμα και κάνουν τις δουλειές όπως τις θέλουν.” λέει εμφανώς φορτισμένος από τα σημερινά γεγονότα. “Απ΄ότι λένε κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν χρειάζεται να πιστεύουμε τίποτα από εδώ και στο εξής. Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Τελείως επικίνδυνοι! Όταν συμφωνούμε και λέμε ότι δεν θα γίνουν επιπρόσθετες ζημιές, εκτός από το κλάδεμα των δέντρων. Εμείς σήμερα πήγαμε να προστατέχουμε τον φοίνικα που ήθελαν να βγάλουν. Αυτό τον φοίνικα τον έχουμε φροντίσει για 15χρόνια και είχαμε αγοράσει ακόμη και φάρμακα από την Αμερική για να τον κρατήσουμε “στη ζωή” και έρχεστε και τον βγάζετε;

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδοσόπουλος, “τα πράγματα οξύνθηκαν όταν ήρθε ο κ. Μπέος εδώ. Τι δουλειά είχε να έρθει εδώ ο κ. Μπέος; Η παρουσία του και μόνο έδειξε ότι ήθελε να οξύνει τα πράγματα. Πέραν αυτού φώναζε και ωρυόταν κατά των κατοίκων λέγοντας “εδώ θα γίνει το έργο και εσείς κάντε ότι θέλετε”.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων οι οποίοι τον γιουχάισαν και φώναζαν “ντροπή”.

Αγανακτισμένος όπως δηλώνει από την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής αλλά και προσωπικά του Αχιλλέα Μπέου δηλώνει “τέρμα δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Εμείς είμασταν η ασπίδα του. Ήμασταν οι μπροστάρηδές του και τώρα θα μας βρει απέναντί του. Ήμασταν υποστηρικτές του, αλλά με αυτό το φέρσιμο και αυτό τον τσαμπουκά…”

Από τα βέλη του δεν ξεφεύγει ούτε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Απόστολος Μαλαματίνης. “Ο κ. Μαλαματίνης τι δουλειά είχε να βρίσκεται στο χώρο κατασκευής του έργου; Είχε καμία αρμοδιότητα εργολάβου; Αυτός ήρθε εδώ για να δημιουργήσει εντάσεις.

Εμείς από την πλευρά μας φερθήκαμε κόσμια και οδηγηθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα της Ανακασιάς. Ωστόσο δεν καταθέσαμε μήνυση κατά οποιουδήποτε. Από την πλευρά του ο κ. Μαλαματίνης προχώρησε μήνυση κατά των συλληφθέντων για παρεμπόδιση δικαστικής απόφασης. ”

“Στα 68 μου χρόνια δεν έχω πάει ποτέ στο δικαστήριο. Ντρέπομαι τώρα που πάω, για να υπερασπιστώ τα συμφωνηθέντα. Αυτά που δέχτηκε το δικαστήριο και έβγαλε την τελευταία απόφαση. Δηλαδή να μην γίνει άλλες ζημιές, εκτός από το κλάδεμα των έργων.”

“Αρκετά μας έχουν δουλέψει, αρκετά μας έχουν κοροϊδέψει. Έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Δεν πιστεύουμε τίποτα πλέον.”

“Σύμφωνα με ειδικούς στους οποίους απευθυνθήκαμε, το πάρκο θα καταστραφεί ολοσχερώς. Αυτά που λέει η Δημοτική Αρχή ότι θα αποκατασταθεί το πάρκο στην πρότερη κατάστασή του, είναι “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. Το πάρκο θα καταστραφεί!” λέει εμφατικά ο πρώην υποστηρικτής του Αχιλλέα Μπέου. Παράλληλα επισημαίνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος, διότι ένα δέντρο το οποίο έχει κοπεί, είναι επικίνδυνο να πέσει στο δρόμο και να πέσει πάνω σε κάποιο άνθρωπο. “Ας το κόψουν εντελώς τουλάχιστον, να μην γίνει και κανένα ατύχημα!”

Ο κ. Θεοδοσόπουλος στέλνει μήνυμα ότι μπορεί το δικαστήριο να ανακάλεσε την πρώτη απόφαση για παύση εργασιών στο σημείο, ωστόσο οι κάτοικοι είναι αποφασισμενοι να προχωρήσουν και σε περαιτέρω νομικές ενέργειες δεδομένου ότι, όπως ισχυρίζονται, ο χώρος στον οποίο γίνοντα τα έργα κατασκευής του αντλιοστασίου, είναι ιδιωτικός και ανήκει στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημ. Υπαλλήλων “Αστέρια” Αγριάς και έχει συγκεντρωθεί τα απαραίτητα στοιχεία που το πιστοποιούν.

Η επόμενη πράξη του έργου που θα παιχτεί μεταξύ των δύο πλευρών είναι την 1η Σεπτεμβρίου στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, όπου θα κριθεί αν θα συνεχιστούν τα έργα, εάν βεβαίως δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έκδοση της σχετικής δικαστικής απόφασης. Η προθεσμία πάντως που υπάρχει από τον εποπτεύουσα αρχή είναι για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.