Μαζική η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πανεργατική απεργία

ΤΑΣΟΛΑΜΠΡΟΥ

Μαζική και δυναμική ήταν η κινητοποίηση που διοργάνωσαν στο Βόλο σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας, σωματεία και επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Την συγκέντρωση άνοιξε η Χρυσούλα Τασολάμπρου, ταμίας της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας, η οποία διάβασε το ψήφισμα-καταγγελία για την χθεσινή καταδίκη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου των ταξικών συνδικαλιστών Θόδωρο Τσαλούχα και Εύη Καρυδάκη από τον χώρο των ΟΤΑ. Στη συνέχεια η Εύη Καρυδάκη, στέλεχος του ΠΑΜΕ Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στους ΟΤΑ, διάβασε ψήφισμα στήριξης και αλληλεγγύης στου πρόσφυγες που διαμένουν στο Μόζα, καλώντας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Γιάννη Μπράτσου, προέδρου του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής, ο οποίος κάλεσε όλους φοιτητές να δώσουν απάντηση σε Κυβέρνηση για τα προβλήματα που βιώνουν στις σχολές τους, τονίζοντας πως καμιά επιχείρηση δεν έχει θέση μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας, απευθύνοντας αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους που έκαναν την επιλογή να απεργήσουν. Που αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία έδωσαν σήμερα το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα ταξικά σωματεία, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Μια απεργία που θάφτηκε από όλες τις μπάντες, πολεμήθηκε από τους μεγαλοεργοδότες και υπονομεύτηκε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!

Και πρόσθεσε «Είμαστε εδώ σήμερα, όπως και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, γυναίκες, υψώνοντας το δικό μας τοίχο και την δική μας λαϊκή συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο εργοδοσίας, κουαρτέτου, κυβέρνησης και των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Είμαστε εδώ σήμερα όλοι εμείς που βιώνουμε στο πετσί μας τι σημαίνουν οι βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες! Δεν πρόκειται να βάλουμε πλάτη να συναινέσουμε στη λαϊκή σφαγή και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθουν τα πάνω κάτω».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική κινητοποίηση και στη συνδικαλιστική έκφραση στους χώρους δουλειάς, ενώ για τη συμμετοχή στην απεργία τόνισε ότι υπάρχει συμμετοχή, αλλά και συνειδητή απεργοσπασία από τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού. «Ολόκληρη εργοστάσια τα οποία τα σωματεία τους ελέγχονται από μέλη της διοίκησης του εργατικού κέντρου Βόλου η συμμετοχή είναι μηδαμινή έως μονοψήφια», ανέφερε.
Στη συγκέντρωση εκδόθηκαν ψηφίσματα καταδίκης της απόφασης του Δικαστηρίου κατά Θ. Τσαλούχα και Εύης Καρυδάκη και στήριξης των προσφύγων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.