Νοσοκομείο: Συμπαράσταση στις καθαρίστριες χωρίς τη συμμετοχή τους

Συγκέντρωση συμπαράστασης στις καθαρίστριες έκαναν σήμερα το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου Βόλου το Σωματείο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας και εκπρόσωποι άλλων Σωματείων και φορέων, αλλά στην κινητοποίηση δεν συμμετείχαν οι 35 καθαρίστριες που απασχολούνται σε εργολάβο στο νοσηλευτικό ίδρυμα και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο μετά τις 15 Απριλίου που λήγει η σύμβασή τους.

Όπως ανέφερε η Μαρία Πλαγερά, αντιπρόεδρος Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Μαγνησίας, η κινητοποίηση έγινε στο Νοσοκομείο για να υποστηριχτούν οι καθαρίστριες, που με τις προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, οι περισσότερες θα βρεθούν χωρίς δουλειά.
Στο Νοσοκομείο Βόλου σήμερα εργάζονται 35 καθαρίστριες, που απασχολούνται σε εργολάβο η σύμβαση του οποίου λήγει στις 15 Απριλίου και θα μείνουν άνεργες, ανέφερε η αντιπρόεδρος του Σωματείου.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ2«Ο μεν εργολάβος τις καθησυχάζει ότι θα προσφύγει δικαστικά και θα δικαιωθεί, για να ανανεώσει την εργολαβία, η δε Διοίκηση του Νοσοκομείου τους λέει ότι τους έχει δώσει μπόνους, διότι εργάζονται σε δημόσια κτίρια και θα προσληφθούν με το νόμο ΑΣΕΠ, τη στιγμή που βασικός παράγοντας των κριτηρίων είναι η κάρτα ανεργίας», είπε η κ. Πλαγερά, που προέβλεψε ότι οι καθαρίστριες του νοσηλευτικού ιδρύματος θα μείνουν εκτός από τον ΑΣΕΠ.

Η ίδια τόνισε ότι εκπρόσωποι Σωματείων πήγαν στο Νοσοκομείο να τις στηρίξουν, στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητοποίησης σήμερα και σημείωσε ότι οι περισσότερες καθαρίστριες είναι ηλικίας άνω των 40 χρονών, που σημαίνει ότι δεν θα ξαναπιάσουν δουλειά.
Η Μαρία Πλαγερά δήλωσε ότι οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου είναι φοβισμένες και δεν φαίνονται διατεθειμένες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και πρόσθεσε ότι με την προηγούμενη εργολαβία, οι μισές καθαρίστριες που ήταν μεγάλες σε ηλικία είχαν μείνει εκτός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.