Πρόταση του Οργανισμού Λιμένος για συνέδριο με στελέχη της κρουαζιέρας στον Βόλο

Με στόχο να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό των κρουαζιερόπλοιων

Μια πολύ σημαντική πρόταση για την οποία ωστόσο αναμένεται η επίσημη απάντηση από τους αρμόδιους φορείς για το εάν είναι εφικτό να γίνει , έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ κ. Σταυριδόπουλος , στο περιθώριο της διεθνούς εκθέσεως κρουαζιέρας «Seatrade Med», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Santa Cruz της Τενερίφης.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο πρόεδρος του ΟΛΒ, στο πλαίσιο της έκθεσης, έχει γίνει πρόταση για την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου, με θέμα την προώθηση του Βόλου ως τουριστικού προορισμού των κρουαζιεροπλοίων. Μεγάλη σημασία έχει το να έρθουν να μας πουν οι άνθρωποι της κρουαζιέρας, πως θέλουν αυτή τη συνεργασία, τι βελτιώσεις ζητούν και εμείς να παρουσιάσουμε το δικό μας προϊόν». Αναμένονται βεβαίως οι τελικές απαντήσεις κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Σταυριδόπουλος στην έκθεση κρουαζιέρας στην Τενερίφη, την οποία επισκέφθηκε, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, προβάλλοντας, ταυτόχρονα, τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμένος, όσο και την πόλη του Βόλου ως προορισμό, με στόχο την προσέλκυση νέων κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είχαμε πολλές επαφές και συζητήσεις. Ακούσαμε και κυρίως «μαζέψαμε» πληροφορίες και είδαμε τρόπους ανάπτυξης. Ο πρόεδρος του ΟΛΒ είχε τη δυνατότητα στην Τενερίφη να συναντήσει πολλούς, όχι μόνο πλοιοκτήτες, αλλά φορείς και τουριστικούς πράκτορες που σχετίζονται με την κρουαζιέρα, ενώ είδε με ποιό τρόπο τα άλλα λιμάνια της Μεσογείου προβάλλουν το τουριστικό τους προϊόν, ώστε να βρει καλύτερες πρακτικές και για το λιμάνι του Βόλου και τι ενέργειες μπορούν να υιοθετηθούν.

Βόλος προορισμός κρουαζιερόπλοιων

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ είπε επαφή με τον γενικό γραμματέα της MED Cruise κ. Πάλλη, που είναι Έλληνας, ενώ μίλησε και με τον πρόεδρο και ήδη έχει ξεκινήσει η οργάνωση, ώστε να διοργανωθεί στο Βόλο στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ένα συνέδριο με θέμα την προώθηση του Βόλου ως τουριστικού προορισμού των κρουαζιερόπλοιων, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του λιμανιού σήμερα αλλά και με την προοπτική των μελλοντικών δυνατοτήτων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μεγάλη σημασία έχει να έρθουν να μιλήσουν πλοιοκτήτες ή τουριστικοί πράκτορες κρουαζιέρας, πως θέλουν να γίνει αυτή η συνεργασία, τι βελτιώσεις ζητούν και οι τοπικοί φορείς να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προϊόν της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.